www.elllobregat.com

Vostè pagaria més perquè li netegessin menys l’escala?

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Quan les administra-cions disposen de menys recursos econòmics és quan millor podem comprovar si l’ús que fan dels nostres diners és adequat o no.
Es pot optar per eliminar despeses supèrflues o es poden prioritzar programes socials, per exemple. N’hi ha que per motius ideològics (privatizar la sanitat o l’educació, per exemple), optaran per retallar allà on més afecta a les persones més desfavorides.

I el que és una pràctica absolutament dolenta és empitjorar un servei que es dóna a la ciutadania i que a sobre el coste del servei sigui més alt. Creuen que això és difícil que passi? Doncs, passarà a Castelldefels amb el servei de neteja viària i recollida de residus. Amb la nova contracta, la neteja dels carrers i places de la ciutat i la recollida dels residus que produïm passarà a costar més als ciutadans i, en canvi, el servei que ens donarà l’ajuntament serà pitjor.

El servei serà pitjor perquè les freqüències de pas dels vehicles i els operaris de la neteja serà inferior al que hi havia fins ara. Als barris del centre (Centre, Castell-Poble Vell, Muntanyeta, Canyars i Vista Alegre) tindran com a mínim la meitat de freqüència de pas en comparació amb el que ara tenen; els barris situats entre l’autopista i l’autovia passaran de tenir entre 3 i 6 serveis a la setmana, segons els llocs, a tenir-ne un; per últim, els barris de la platja passaran de tenir entre 3 i 8 serveis setmanals, segons la temporada, a tenir-ne entre 1 i 7. L’empitjorament del servei, com podran comprovar és important.

Vostè es preguntarà: si s’ha rebaixat el servei, perquè costarà més? Doncs, per la senzilla raó que es comprarà material més car. Si un contenidor costava abans de mitjana 800 euros, els nous en costaran 1.600. Pel que fa als camions, s’utilitzaran vehicles de gas, que costen el doble que els actuals de gasoil.

Vostè no creu que, si ha d’augmentar el cost del servei, no seria millor destinar l’increment a millorar la freqüència amb què es netegen els carrers? Fins i tot, a assegurar els llocs de treball, que no està clar que siguin els mateixos amb la nova contracta (fins i tot podria ser que es reduís la plantilla).

Vostè pagaria més perquè li netegessin menys l’escala? Oi que no? És de sentit comú, que a vegades, no és el més comú dels sentits.||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(7)

+
0 comentarios