www.elllobregat.com

Orgullosos del nostre Poble i del nostre País !

Por Jordi Garcia Mas
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Catalunya, el nostre país, està ple de tradicions arrelades a la terra i a la nostra cultura. La Fira de la Puríssima n’és un exemple, mostra el sentiment santboià i la manera de fer i de ser més interior de la nostra gent i del nostre poble, és una gran oportunitat per participar, compartir i conèixer Sant Boi... És una fira per a tothom i de tothom.

La Fira de la Puríssima és quelcom que qualsevol santboià i santboiana porta dins seu. La radiografia de la fira és sentiment i emoció, i nosaltres la vivim amb intensitat perquè explica què és Sant Boi i qui som tots nosaltres. És l’aparador de la vila, allò que n’és més representatiu i forja sense cap esforç un sentiment de germanor entre tots. Tothom la viu, cadascú a la seva manera, però tots i totes en som partícips, i aquesta intensitat amb la que la vivim neix a diferents etapes de la vida. Molts de nosaltres hem crescut amb la fira, i han sigut els nostres pares els que ens han ensenyat a estimar-la i a gaudir-la al màxim.

La Fira despertarà a cadascú quelcom especial. Per exemple, un nen quedarà bocabadat cada vegada que vegi els animals de prop: els galls, gallines, muls, rucs o vaques i voldrà participar dels tallers d’hort i de granja; un graller no es cansarà mai del so vibrant de la gralla mentre observa els gegants que dansen al ritme de l’instrument, un altre restarà a primera fila per poder veure i olorar la tradicional exposició de fruites, un altre contemplarà les paradetes enmig del sarau dels carrers i places plenes de colors i de llums...

I enmig d’aquesta festa de cultura i d’identitat del poble català no hem d’oblidar el moment històric que estem vivint, som un poble sobirà que té la voluntat d’esdevenir un estat propi, i ho pot ser per cultura, per llengua, per recursos econòmics, per identitat i sobretot per ser un poble solidari i tolerant, en aquests moments de reivindicacions i anhels de llibertat cal que els santboians i santboianes siguem conscients que ningú és discriminat per les seves arrels, tan fa si hem nascut a Catalunya, a Andalusia o a Aragó. No ens fixem en la llengua materna ni en el color de la pell de les persones, només defensem la dignitat i un futur més pròsper per nosaltres i els nostres fills, amb bona voluntat i un esperit que mai defalleixi construirem entre tots un país per a tothom, hem de trencar cadenes de l’estat i no tenir por a ensenyar qui som, com va dir Jean Cocteau “Ho van aconseguir perquè no sabien que era impossible”.

Des del Grup municipal de Convergència i Unió us desitgem Bona Fira de la Puríssima i Bones Festes !||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (4)    No(5)

+
0 comentarios