www.elllobregat.com
Mor als 92 anys el doctor Francisco Fàbrega, Fill Predilecte de la vila

Mor als 92 anys el doctor Francisco Fàbrega, Fill Predilecte de la vila

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Aquest dimecres a la tarda va morir a l’edat de 92 anys el doctor Francisco Fàbrega, qui va ser nomenat Fill Predilecte de Molins de Rei l’any 2011. L’Ajuntament ha situat les banderes a mig pal amb un crespó negre en senyal de dol.
El doctor Francisco Fàbrega i Xumetra va néixer el 22 de gener de 1922 a Molins de Rei, el municipi on sempre ha viscut. Pertanyia a una nissaga de professionals de la medicina estretament lligada al municipi. Així, el seu avi, el doctor Xumetra, ja va ser metge titular de Molins de Rei, així com el seu pare, el doctor Josep Fàbrega i el seu oncle, el doctor Josep Mestres.

Francisco Fàbrega va cursar els estudis primaris al Col·legi Sant Miquel, i es va llicenciar en medicina i cirurgia l’any 1947 per la Universitat de Barcelona. Des de l’any 1950 va ser metge titular de Molins de Rei i Cap Local de Sanitat. Va ser el director de la Clínica del Sagrat Cor de la Vila fins que va ser reconvertida en un centre socio-sanitari i va impulsar la creació d’un servei d’urgències per les nits i els caps de setmana a la seu de la Creu Roja, embrió del posterior servei d’urgències de la Seguretat social. A més, també va ser metge de guàrdia i metge de capçalera de Molins de Rei, de manera que va ser el doctor de referència d’una gran part de famílies de la vila.

L’any 2011 un nombrós grup d’entitats amb les que el doctor Fàbrega havia col·laborat estretament, va impulsar una campanya perquè l’Ajuntament el nomenés Fill Predilecte de la Vila, un reconeixement que va ser aprovat per a la sessió plenària del 24 de novembre de l’any 2011.

L’acte de comiat del doctor Francisco Fàbrega tindrà lloc aquest divendres 31 de gener a les 10.00h a la Parròquia de Sant Miquel. Fins llavors l’Ajuntament tindrà les banderes hissades a mig pal i amb un crespó negre en senyal de dol.

Dijous, 30 de Gener del 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios