www.elllobregat.com
Salut detecta un nou brot de xarampió

Salut detecta un nou brot de xarampió

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els afectats pertanyen a les demarcacions de Barcelona i Girona i, la gran majoria, no estaven vacunats.
Tot i considerar-se, el xarampió, una malaltia infecciosa eliminada a Catalunya des de l'any 2000, de tant en tant, sorgeixen brots com aquest. L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha confirmat els 26 casos de xarampió a la ciutat de Barcelona, a més d'alguns afectats a altres municipis de les demarcacions de Barcelona i Girona. D'entre els contagiats, ciutadans d'entre 18 i 47 anys (no hi ha cap cas entre nadons ni infants en aquest brot) dotze persones van haver de ser ingressades. La seva evolució ha estat favorable i la gran majoria ja tenen l'alta mèdica.

El denominador comú de la gran part del grup afectat és que eren persones no vacunades o bé vacunades de manera incompleta. I és que, el Xarampió és, possiblement, unes de les malalties més transmissibles tot i que molt fàcil de prevenir amb la vacunació. Els símptomes són els habituals en aquest tipus de malalties víriques: febre, congestió nasal, irritació de la gola, tos seca i conjuntivitis. Després de quatre dies dels primers símptomes, el xarampió deriva en unes taques vermelloses que de la cara i de darrere de l'orella passen, de seguida, al tronc i a les extremitats.

Per evitar un cas de xarampió, tal com ha recordat el departament de Salut, és molt important mantenir les dues dosis corresponents a la vacuna vírica triple (xarampió, parotiditis i rubèola), als dotze mesos i als quatre anys, respectivament. En aquest sentit, Salut i la Fundació TicSalut ha presentat avui, a la última jornada del Mobile World Congress, una nova aplicació mòbil per facilitar el compliment del calendari de vacunacions. L'app permet seguir tot el calendari de vacunacions així com tenir altres informacions rellevants. Serà gratuïta i estarà a la disposició dels ciutadans a partir del mes de maig.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios