www.elllobregat.com
Els Mossos desarticulen un grup d’especialistes en robatoris a domicilis del Baix Llobregat

Els Mossos desarticulen un grup d’especialistes en robatoris a domicilis del Baix Llobregat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els presumptes lladres tenien domicili a l’Hospitalet i Barcelona, tot i que gran part dels robatoris es van produir a Collbató.
Disset robatoris en poc temps l’any passat a la frontera nord de la nostra comarca, a Collbató, van aixecar les alarmes al petit municipi. Es va iniciar una investigació que ha acabat avui. Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de Martorell han desmantellat un grup de presumptes lladres especialitzats en robatoris de cases a tota la comarca.

Segons fonts policials, era un grup molt actiu que no només buscaven urbanitzacions a Collbató sinó també a la resta del país. Amb aquestes detencions, a més, la Unitat d’Investigació es va adonar que hi havia tota una xarxa de falsificació i venda de monedes. El passat dia 9 de gener els Mossos d’Esquadra agafaven ‘in fraganti’ al grup mentre estava realitzant una presumpta transacció il•legal. Els agents van localitzar 1150 euros en bitllets falsificats; i al dia següent, la investigació arribava al domicili on es centralitzava tota la feina: es van trobar fins a 85,000 euros falsos.

La investigació ha arribat al seu punt final amb la detenció d’un cinquè home –de 66 anys i nacionalitat italiana- encarregat, com es pressuposava, de la venda de les joies robades. Els cinc membres del grup ja es troben en disposicions judicials: tres van entrar a la presó i dos han quedat en llibertat amb càrrecs.

Més de mil avisos de bomba falsos

Els cossos de seguretat, en aquest cas, de la Guàrdia Civil ha detingut a una veïna del Prat de Llobregat per haver comès presumptament més de mil delictes amb telèfons mòbils i targetes falses. La detinguda feia trucades a aeroports i estacions de tren com, per exemple, la Estació de Sants, amb falsos avisos de bomba en nom de l’organització terrorista Al-Qaida. Fins i tot, va obligar a desallotjar l’Ajuntament de Granada.

Amb l’operació ‘Llamaya’, tal i com es coneix la investigació, s’han detingut a nou persones més i hi ha acusades cinc més: tots ells propietaris que activaven les targetes de telefonia a identitats falses.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios