www.elllobregat.com
El PP de Castelldefels no pot defensar les lleis de Rajoy

El PP de Castelldefels no pot defensar les lleis de Rajoy

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

L'alcalde Manuel Reyes haurà de demanar a Rajoy retirar la Llei de l'avortament i la reforma de l'administració local

Punt d’inflexió al consistori de Castelldefells. El grup municipal del Partit Popular s’ha quedat sol i no ha pogut evitar les aprovacions de dues mocions presentades per Iniciativa Catalunya Verds – Esquerra Unida i Alternativa amb les que demana portar al Tribunal Constitucional tant la reforma de la Llei de l’avortament com la reforma de les administracions locals. Ambdues mocions obligaven a l’alcalde Manuel Reyes i a la resta del grup popular a expressar la seva opinió en front dos temes que generen diverses interpretacions entre el PP, sobretot, evidentment, en el cas de la llei de Gallardón.

Doncs bé, els populars es van quedar sols en les votacions, sense cap suport dels seus socis de govern el que mostra encara més la fractura actual al consistori. El Ple va deixar, per tant, els vuit escons del PP –insuficients- davant dels 16 i 17 vots en contra de la Llei d’avortament i de la reforma de l’administració local, respectivament.

No està sent una legislatura fàcil pels conservadors que han vist com perdien el suport de CiU per la qüestió sobiranista i que, a més, no sempre tenen el pacte fàcil amb l’AVVIC (Associació de Veïns Independents de Castelldefels). Això, sumat als tres regidors no adscrits per problemes interns amb els seus partits deixen el consistori en una mena de trencaclosques impossible de quadrar per tirar propostes endavant.


El PSC-L’H recullirà signatures en contra de la Llei d’Avortament del PP

La federació socialista sortirà al carrer amb taules informatives en contra de la llei del ministre Gallardón; a més, donarà suport a les diferents entitats que estan demanant signatures per la retirada d’aquesta llei. Coneguda com la campanya “Les dones parim, les dones decidim”, els socialistes començaran avui al matí amb una primera taula al Passeig de Bellvitge, just davant del mercat.

Segons els socialistes, la llei fa endarrerir la normativa 30 anys sense que hi hagués un clamor social en aquest sentit. “Els i les socialistes creiem que el Govern de Rajoy pretén limitar la capacitat de decisió de les dones i anar en contra del dret a decidir sobre la pròpia sexualitat establert per les Nacions Unides. Aquesta reforma no és necessària, és pura ideologia de dretes”, afirmen desde la federació. La campanya comenta avui i durarà tot el cap de setmana.

28 de febrero de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios