www.elllobregat.com
Accent reivindicatiu a Sant Boi en defensa de les dones

Accent reivindicatiu a Sant Boi en defensa de les dones

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El municipi inicia avui una agenda de diferents actes amb l’objectiu de posar de manifest el retrocés dels drets de les dones
El Dia Internacional de les Dones s’apropa i la ciutat de Sant Boi ja escalfa la jornada de dissabte des d’avui amb un dinar intercultural organitzat a Can Massallera. És el tret de sortida de tota una agenda que al llarg del mes oferirà actes en favor dels drets de les dones. I ho farà amb un to molt més crític que anys anteriors, degut –d’una banda- a l’actual context de crisi econòmica, però, enguany, sobretot, degut al context social, amb una clara referència a la proposta de llei de l’avortament.

Les principals activitats previstes són una xerrada sobre la pèrdua de drets de les dones i la reforma de la llei d’avortament (demà 6 de març, a les 18h. a la Sala de Plens), la lectura del manifest del Dia Internacional de les Dones (dia 7 de març, a les 12 hores, plaça de l’Ajuntament) i un homenatge a les dones treballadores de l’àmbit social, a la tarda, a Can Massallera. Els actes s’allargaran fins a final de mes amb tertúlies de filosofia, fins i tot, com 'De Diotima a Hannah Arendt: La dona a la filosofia' a càrrec de l'Humbert Ruiz.

L’objectiu és unitari: posar de manifest el retrocés que els drets de les dones estan patint. “Els governs conservadors espanyol i català defensen obsessivament polítiques i mesures d’austeritat que tenen com a resultat una reducció dels drets de la ciutadania en general i de les dones en particular”, opinava la tinenta d’alcalde de Benestar i Ciutadania, Lluïsa Moret, en relació amb aquesta commemoració. Ho feia fent referència a la reforma laboral que, segons Moret, perjudica molt negativament a la dona en qüestió d’independència econòmica, conciliació i exercici de la maternitat, però també parlava d’altres retallades com en escoles bressol i atenció a la dependència, les quals afecten especialment al col•lectiu femení.

L’homenatge institucional tindrà, enguany, una especial menció a la feina de les professionals del sector de l’àmbit social.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios