www.elllobregat.com
El Baix Llobregat perdrà 14 línies públiques de P3

El Baix Llobregat perdrà 14 línies públiques de P3

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Segons denuncia el Sindicat d’Ensenyament USTEC-STEs, la Generalitat ja els ha confirmat el tancament d’aquestes línies. En dos anys, s’hauran perdut 25 línies de P3 a tota la comarca.
Ha estat a la darrera Junta de Personal Docent del Baix Llobregat, produïda aquesta setmana. El departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya tancarà, segons l’USTEC-STEs, 14 línies públiques de P3 a diferents municipis de la comarca.

Els més afectats són Sant Boi, Sant Feliu, Sant Andreu de la Barca i Viladecans que en perdran dues línies públiques. Per la seva part, El Prat de Llobregat, Gavà, Palleja, Sant Vicenç dels Horts i Santa Coloma de Cervelló en perdran una altra. A més, el petit municipi de Castellví de Rosanes es queda sense la única línia pública de P3 que en tenia, el que impedirà als infants iniciar els seus estudis a la seva població, des del proper curs.

Curiós és també el cas de Santa Coloma de Cervelló, els quals porten mesos negociant pel futur de l’escola Montpedrós, col•legi primordial al centre del municipi des de fa 35 anys. De moment, i com ja tenien pensat, treuen la línia de P3. Falta saber quin és el futur de tota l’escola. Com El Llobregat va informar fa setmanes, la intenció de la Generalitat es tancar l’escola per convertir-la en institut i reunificar tota la secundària del municipi. Així, els 183 alumnes que té ara Montpedrós anirien a estudiar a uns mòduls prefabricats al costat de l’escola Pla de les Vinyes, amb qui compartirien serveis tot i la ja massificació d’aquest centre. L’ajuntament i les agrupacions de pares que van iniciar un seguit de protestes aposten per construir definitivament un nou institut a la parcel•la que el consistori ja va finançar. Però la Generalitat aquesta opció no la veu amb bons ulls. Les protestes van aturar provisionalment el tancament de tota l’escola de Montpedrós però encara continuen pendents d’una decisió.

El que sí es segur és que perden P3 amb la resta de municipis esmentats anteriorment. Amb aquest nou pla d’Ensenyament per reduir les línies públiques, segons la Generalitat, per la reducció de les taxas de natalitat, el Baix Llobregat haurà perdut en dos anys 25 línies de P3

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios