www.elllobregat.com
El 70% dels domicilis de Martorell tindran fibra òptica

El 70% dels domicilis de Martorell tindran fibra òptica

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El municipi del Baix Llobregat es trobarà entre les 50 ciutats del món amb més de la meitat de les seves llars cobertes amb fibra òptica.
L’Ajuntament de Martorell i la companyia Jazztell han presentat avui un acord de col•laboració per arribar al 70% de cobertura de fibra òptica al municipi. En total, al voltant de 8.000 domicilis, locals comercials i empreses que es veuran beneficiats en una primera fase. “És importantíssim per aquest govern situar Martorell en la primera línia tecnològica per donar uns serveis de qualitat als ciutadans però alhora també és molt important per la vessant econòmica perquè generarem llocs de treball i s’obriran perspectives des del punt de vista de noves àrees de negoci”, deia el primer tinent d’alcalde, Xavier Fonollosa, durant la signatura del conveni.

L’acord implica una inversió d’1,9 milions d’euros per part de l’empresa i recull que Jazztel haurà de consultar la borsa de treball del municipi per a la contractació de personal. Es calcula que la nova xarxa de comunicació pot generar 40 llocs de treball, directes i indirectes.

Aquesta tecnologia, molt estesa a Estats Units i Japó, permet una major velocitat, qualitat i seguretat als serveis de telefonia, banda ample i televisió. L’objectiu del consistori és arribar al 100% d’aquesta infraestructura. De moment, un cop finalitzada aquesta primera fase, Martorell estarà entre les 50 ciutats del món amb més de la meitat del municipi connectat a la fibra òptica.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios