www.elllobregat.com
La Passió aixeca el teló de la nova temporada 2014

La Passió aixeca el teló de la nova temporada 2014

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Tant Esparreguera com Olesa de Montserrat inicien aquest diumenge dia 9 la nova temporada d’un dels símbols de la comarca: La Passió.
Per la grandiositat dels teatres, per la gran quantitat d’actors a les escenes, per la història, escenografia, textos i músiques; La Passió és una producció teatral de característiques úniques. Ho és a Esparreguera i ho és a Olesa de Monserrat. Ambdós municipis estrenen, aquest diumenge, la nova temporada de La Passió.

Novetats a Esparreguera

“Aconseguir la naturalitat de l’espectacle i potenciar l’emoció per arribar al fons de la sensibilitat de l’espectador i fer-li viure en primera persona tot el que passa dalt de l’escenari”. Aquest és l’objectiu amb el que es presenta l’equip de direcció escènica d’enguany, format per David Aguado, Jaume Navarro i Maria Martín.

Sota el paraigües d’aquest trio, s’incorpora Enric Fernández, un jove actor que farà aquesta temporada el paper de Sant Joan. “S’ha treballat molt la projecció i el volum de la veu de tots els actors i actrius per evitar possibles problemes de so els dies de la representació”, asseguren des de l’organització. I és que els actors no treballen amb micròfons tot i l’auditori de 1.700 places, tota una meravella teatral.

Pel que fa el text, s’ha modificat el que correspon al quadre de “La llei mosaica” on s’han incorporat fragments de textos de 1968. A més, a l’”Entrada a Jerusalem” s’ha introduït un flash-back, nous elements per enriquir l’escena.

L’espectacle teatral d’Olesa

Més enllà dels elements religioses que s’expliquen a la vida, la mort i la resurrecció de Crist, La Passió d’Olesa s’ha encaminat cada cop més en convertir-se en un veritable espectable teatral.

Amb tots els actors amateurs i vinculats al poble, els olesans són seleccionats i dirigits en base a la seva qualitat interpretativa. Això ha convertit a La Passió d’Olesa en una font de talent artístic del municipi. Una ‘Masia’ d’artistes que cada cop més s’incorporen al món professional del teatre.

La Passió d’Olesa, amb un vincle fonamental amb el municipi, està datada a l’any 1538 i ha estat la primera Passió guardonada amb la Creu de Sant Jordi de la Generalitat de Catalunya a l’any 2002.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios