www.elllobregat.com
Stop Pujades es reuneix amb ERC a la vigília de la moció al Parlament

Stop Pujades es reuneix amb ERC a la vigília de la moció al Parlament

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Per demà hi ha previstes noves concentracions en estacions de metro i tren per les pujades de les tarifes del transport públic. Serà la 13a mobilització.
La lluita de la plataforma Stop Pujades contra l’augment dels preus del transport públic continua una setmana mes. Segons ha confirmat l’organització, Stop Pujades mantindrà avui una reunió amb diputats d’Esquerra Republicana de Catalunya per explicar formalment les seves reivindicacions. Aquesta trobada arriba un dia abans de la moció, presentada per Iniciativa Catalunya-Verds/Esquerra Unida i Alternativa, i que es debatrà demà en seu parlamentària; una moció que recull principalment les demandes d’Stop Pujades: retirar les noves tarifes del 2014 com a pas previ a una taula social on poder debatre sobre el model de transport públic.

Segons l’evolució de les tarifes en els darrers anys dels títols tarifaris que utilitza el 80% dels usuaris, el preu de la T-10 s’ha incrementat un 24’85 des del 2011 o, per exemple, la T50/30 un 26’87% des del mateix any. Per aquest motiu, les mobilitzacions continuen com cada dimecres. Demà, la 13a convocatòria a estacions habituals de metro i tren. “La mobilització ciutadana s’està estenent, de forma massiva i pacífica, amb unes 53 concentracions a diferent punts del territori, cada dimecres. No obstant, aquesta tranquil•litat es veu pertorbada per amenaces d’expedients sancionadors a persones que participen en les mobilitzacions, el que comportar que el ànims es tensin”, expressa la moció presentada per ICV-EUiA, de la mà de Dolors Camats i Salvador Milà, portaveu del grup parlamentari i diputat, respectivament.

Aquesta mobilització serà la última abans de la manifestació convocada pel proper dissabte dia 15 de març a la Plaça Sant Jaume de Barcelona. Per aquest motiu, es té prevista, segons Stop Pujades, alguna sorpresa artística. Sigui com sigui, el polze d’aquesta plataforma continua i caldrà esperar a la jornada de demà per veure si han pogut convèncer a ERC. Seria un altre pas més en les seves reivindicacions.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios