www.elllobregat.com
Proves oculars gratuïtes per evitar el glaucoma

Proves oculars gratuïtes per evitar el glaucoma

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La unitat mòbil de la Fundació Agrupació arriba avui a Hospitalet en el dia mundial contra aquesta malaltia ocular, el glaucoma, principal causa de ceguesa a Espanya.
Hospitalet de Llobregat rep avui, de 10 a 14 hores del matí, a la Plaça del Mercat de Collblanc, la Jornada de Prevenció del Glaucoma, organitzada per la Fundació Agrupació. En el Dia Mundial del Glaucoma, Agrupació facilitarà un optometrista o especialista ocular a tots els veïns que s’apropin a la Unitat Mòbil de la Fundació per determinar la seva pressió intraocular, els excessius valors de la qual pot suposar una de les causes d’aquesta malaltia.

La prova serà totalment gratuïta i s’afegirà un tríptic informatiu. I és que, com ha confirmat, la directora de la Fundació Agrupació, Imma Playà, l’objectiu és conscienciar i prevenir: “El que pretenem és sensibilitzar la gent de la importància de les revisions mèdiques. Una detecció a tempos i una prevenció correcta del problema pot alentir i fins i tot evitar que la persona afectada acabi quedant-se sega”. De fet, la prevenció és el comú denominador de totes les activitats de la Fundació Agrupació, nascuda al 1993, i que canalitza diferents hàbits saludables -especialment entre gent gran, infants, joves i discapacitats- a través dels seus 300.000 socis.

El glaucoma és, a Espanya, la primera causa de ceguesa i la segona en tot el món, segons estadístiques de l’Organització Mundial de la Salut (OMS). El glaucoma és una patologia del nervi òptic, un trastorn de la pressió intraocular que priva l’ull de la necessària irrigació sanguínia, causant l’enduriment del globus i l’atròfia del nervi òptic; fins al punt, de produir una ceguesa parcial o total.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios