www.elllobregat.com
L’FP dual arribarà a Viladecans

L’FP dual arribarà a Viladecans

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La ciutat acull els dies 13 i 14 de març unes jornades de treball per promoure aquest sistema educatiu, basant-se en l’experiència d’Alemanya, i que es podria implantar en alguns centres de Viladecans al pròxim curs.
Amb l’objectiu d’incorporar a alguns centres de secundària de Viladecans -el pròxim curs- el sistema educatiu d’FP dual, l’Ajuntament de la ciutat acollirà els dies 13 i 14 de març unes jornades de treball per promoure entre empreses i centres educatius aquest sistema de formació.

L’FP dual és un model educatiu que combina la formació acadèmica amb l’aprenentatge en una empresa. Des de fa dos anys, el departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya l’està introduint i; de fet, ja hi ha 50 centres educatius de secundària, a 36 municipis de tota Catalunya, que imparteixen l’FP dual, segons dades oficials d’Ensenyament. Pel que fa la comarca, en canvi, només dos instituts tenen aquest sistema educatiu: l’Institut Esteve Terradas i Illa (Cornellà) i El Calamot (Gavà); a més, del Xaloc d’Hospitalet de Llobregat.

Viladecans comptarà amb la col•laboració del Ministeri d’Educació de Baden-Württemberg, land alemany amb més universitats empresarials. En les diferents sessions de treball s’analitzaran, per exemple, com aprofiten les empreses el sistema dual de formació professional per detectar i retenir talent; com treballen el currículum formatiu els centres educatius; com s’impulsa des de l’administració pública un model amb una necessària implicació de l’empresariat, o com es poden organitzar estades en pràctiques a l’estranger. Les jornades, que s’inauguren demà, tindran lloc al Centre de Recursos per a Joves Can Xic.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios