www.elllobregat.com
Protestes contra la llei de l’abortament devant de l’ajuntament de Castelldefels
Protestes contra la llei de l’abortament devant de l’ajuntament de Castelldefels

L’alcalde de Castelldefels haurà de demanar al govern de Rajoy la retirada de la nova llei de l’avortament

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

    Manuel Reyes (PP) també s’haurà d’afegir al recurs al TC contra la reforma de l’administració local

La primera moció demana a l’Estat “la retirada immediata de la Llei Gallardón, així com que l’Ajuntament posi en marxa campanyes extraordinàries d’educació sexual, us del preservatiu i altres mètodes anticonceptius que estiguin destinades a tota la població i en especial atenció als més joves”.

En cas que la Llei segueixi el seu curs, la moció demana a l’equip de govern “una campanya de difusió amb l’objectiu que les dones que tinguin dificultats per poder interrompre el seu embaràs rebin suport jurídic i psicològic així com suport social”.

Aquest text ha estat aprovat amb els vots a favor de tots els grups excepte el PP, que ha votat en contra i s’ha quedat en minoria malgrat governar. És a dir: hi han donat suport el PSC, ICV, AVVIC, CiU, els tres regidors no adscrits i el regidor d’Unió. Es dóna el cas que els dos regidors d’AVVIC, el regidor d’Unió i un dels tres regidors trànsfugues estan a l’equip del govern del PP. Els populars han votat en contra perquè consideren que el nou text “resolt les situacions d’inseguretat dels professionals de la sanitat que no queden regulades en la llei actual”. La regidora popular Sonia Motos ha afegit que la reforma “elimina qualsevol rebuig social de cara la mare” i deixa clar que “la dona és sempre una víctima”.

Candela López, d’ICV, ha lamentat la reforma del PP i ha assegurat que aquesta nova llei farà augmentar les operacions clandestines. En aquest sentit, ha vaticinat que “l’accés a l’avortament dependrà de la capacitat econòmica de la dona per anar a altres països per a fer l’operació” . “Reivindiquem l’avortament lliure i gratuït”, ha afegit. Especialment bel·ligerant ha estat la regidora del PSC Nuria Milà, que ha acusat el PP de feixistes i de “fer violència de gènere institucional” per no deixar les dones a decidir per elles mateixes si volen o no ser mares. 

Recurs contra la LRSAL
Les votacions respecte la moció de la LRSAL han estat idèntiques. El PP és l’únic grup que hi ha votat en contra i s’ha tornat a quedar sol. La resta de regidors hi han votat a favor. 

En aquest cas, la moció acorda que l’Ajuntament “presentarà davant el TC un recurs d’inconstitucionalitat davant l’impuls, per part del govern de Mariano Rajoy, de la Llei de Racionalització i Sostenibilitat de l’Administració Local aprovada el passat mes de desembre del 2013”.També demana “sol·licitar un dictamen al Consell d’Estat sobre la viabilitat d’aquesta llei”

El PP ha votat en contra la moció en tant que considera que la LRSAL “evita duplicitats” de les administracions en la prestació de serveis. El mateix alcalde Manuel Reyes ha recordat que el PP compta amb “més de la meitat dels ajuntaments de l’Estat” i per tant “no farem una llei que vagi en contra dels nostres regidors i alcaldes”. En aquest sentit, ha recalcat que la LRSAL “posa ordre i estableix qui ha de fer cada cosa, no com ara que és un galimaties”. També ha recordat que el PP ha aprovat la Llei amb el suport del PNV. “I si es una Llei bona pel País Basc també ho ha de ser per Galícia o Catalunya, no?”

L’oposició, en canvi, ha esgrimit arguments com ara que el text envaeix competències de l’Estatut o que posa en perill molts dels serveis públics. Joan Saus, del PSC, ha subratllat que es tracta de serveis bàsics com la salut o l’educació. Lourdes Carreras, d’ICV-EUiA, ha assegurat que la Llei és “innecessària i inoportuna” i ha afegit que “és una excusa per implantar un model per a carregar-se l’administració local”. Les dues mocions han estat impulsades pel grup d’ICV-EUiA.||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios