www.elllobregat.com

Els Mossos d’Esquadra detenen a un home per segrest i violència masclista

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

La Unitat d’Investigació de Mossos d’Esquadra de Sant Feliu en col·laboració amb la Unitat de Seguretat Ciutadana de Sant Vicenç dels Horts han detingut, aquest mes, a un jove de 27 anys com a presumpte autor de diferents delictes de violència física i psíquica en l’àmbit de la llar, detenció il·legal, agressió sexual, amenaces i faltes de danys i injúries. 

Segons la investigació, l’home va anar a buscar, el passat 18 de febrer, a la seva parella de 21 anys –amb qui mantenia una relació des de feia un parell de mesos- al centre formatiu de Barcelona. Després de recollir-la, la va obligar a que l’acompanyés a casa dels seus pares on la va tancar una setmana amb clau contra la seva voluntat. Segons explica Mossos d’Esquadra, la víctima va ser agredida físicament i sexualment, vexant-la amb insults i amenaçant-la de mort tant a ella com a la seva família. Els Mossos van detenir també als pares del presumpte agressor per facilitar el seu confinament com el fet d’impedir que pogués escapar. Fins i tot, segons la investigació, haurien mentit als pares de la noia dient que havien marxat a viure fora. Davant la insistència dels pares de la noia, al final van portar la noia a la seva casa paterna amb la premissa que continués dient als seus pares que estava amb la parella de voluntat pròpia. Va ser en aquest moment on la noia va poder fugir i explicar la veritat. La detenció es va realitzar el dia 28 de febrer al seu domicili familiar, a Sant Vicenç dels Horts, amagat sota el llit. El presumpte agressor tenia quatre antecedents per delictes de violència de gènere sobre tres parelles anteriors, així com ordres d’allunyament. D’aquestes agressions prèvies tenia tres ordres de detenció pendents i una d’elles d’ingrés a presó.El segrestador ja ha passat a disposició judicial, detingut en presó. Els pares, en canvi, van estar posats en llibertat amb càrrecs.

Informe sobre la violència de gènere
Els fets es van conèixer, tot just, una setmana després de l’informe que L’Agència pels Drets Fundamentals de la Unió Europea va presentar sobre la violència de gènere a la UE. Tot un mapa del panorama que pateix el continent (UE-28) on la mitjana parlava de que una de cada tres dones ha patit en algun moment algun tipus de violència des dels 15 anys. Del total, un 8% els hauria patit en els darrers 12 mesos.

En el cas d’Espanya, les dades parlen d’una dóna cada cinc, però es reconeix que només el 20% de les víctimes denuncien els fets quan els agressors són les seves parelles; i només un 12% quan és una altra persona.

Per tant, la realitat és segurament més greu del que demostren aquestes estadístiques, les quals parlen també d’un 33% de dones maltractades psicològicament. ||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios