www.elllobregat.com
Lluís Tejedor i Antoni Poveda no s'han volgut quedar sense fer una volta en bicicleta al Parc de Serveis Aeronàutics.
Lluís Tejedor i Antoni Poveda no s'han volgut quedar sense fer una volta en bicicleta al Parc de Serveis Aeronàutics.

L’Aeroport Barcelona-El Prat estrena l’autobús per demanda i connecta El Prat amb un nou carril bici

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La zona del Parc de Serveis Aeronàutics queda connectada a la ciutat pratenca amb aquesta proposta pionera a l’Àrea i amb dos quilòmetres de carril bici addicionals.
Amb l’objectiu de millorar la sostenibilitat i l’accés a l’Aeroport de Barcelona-El Prat, AENA, l’Àrea Metropolitana de Barcelona i l’Ajuntament del Prat han presentat avui el nou servei d’autobús per demanda; una prova pilot que connectarà el Parc de Serveis Aeronàutics (al costat de l’hangar d’Iberia) amb la ciutat del Prat.

El servei, que començarà a funcionar a partir del mes d’abril, serveix per arribar a zones amb una demanda escassa o molt concentrada en hores puntes del dia. Així, l’autobús allargarà el seu recorregut només en el cas que algun passatger ho demani. “El nou sistema està pensat per donar servei als treballadors de l’aeroport, que tenen unes hores d’entrada i sortida determinades, pel que no té sentit que determinats moments vingui un autobús buit”, explicava Antoni Poveda, vicepresident de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí. La petició es pot fer en pujar a l’autobús, amb uns polsadors instal•lats a les parades o bé a través de la pàgina web.

Amb aquesta iniciativa –del projecte europeu D-AIR per la reducció d’emissions de diòxid de carboni on El Prat participa des de fa dos anys- s’acaba amb el bloqueig que hi havia en els accessos per aquest costat de l’aeroport i es connecta, definitivament, tota la zona de l’hangar d’Iberia i el Parc de Serveis Aeronàutics, just darrere del pratenc Parc Nou.

No serà la única millora d’aquesta zona. A l’alçada del Parc de Serveis Aeronàutics s’ha allargat quasi dos quilòmetres el carril bici de tal manera que connecta la ciutat del Prat amb les dues terminals per vies amb poc trànsit. En aquest sentit, segons una enquesta d’AENA, es calcula que hi ha al voltant de 200 dels 18.000 treballadors que van cada dia en bicicleta a l’Aeroport. El nou carril permetrà fomentar aquesta opció de manera que es resti volum al transport privat en benefici del transport col•lectiu i la bicicleta. De fet, l’Ajuntament del Prat ja prepara una nova connexió amb els polígons Mas Blau I i II. Per aparcar les bicicletes, a més, l’Àrea ha instal•lat dues noves estacions de Bicibox a les dues terminals, un servei gratuït per a bicicletes privades que ja compta amb 130 estacions i 1.400 places a 12 municipis metropolitans diferents.

18 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(1)

+
0 comentarios