www.elllobregat.com
ERC de L'Hospitalet demana al govern espanyol complir i soterrar les vies de tren

ERC de L'Hospitalet demana al govern espanyol complir i soterrar les vies de tren

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els republicans van denunciar un nou incompliment del govern espanyol que ha obert un període d’al•legacions per al Pla d’Infraestructures, transport i habitatge 2012-2024.
L’hipotètic soterrament de les vies de tren a l’alçada de la ciutat d’Hospitalet ve de lluny; i de moment, el seu final és una incògnita. En aquest sentit, el grup municipal Esquerra Republicana de Catalunya de L'Hospitalet va denunciar ahir “el nou incompliment del govern de l’estat espanyol pel soterrament de les vies de tren”; un projecte que es va aturar en arrencar la crisi. En paraules del candidat d’Esquerra, Antoni Garcia, “el govern del PP, però també el govern anterior del PSOE, ha de complir amb el seu compromís amb la ciutat de L’Hospitalet”. I va afegir, ja en clau sobiranista que “si Catalunya fos un estat propi, el soterrament de les vies ja seria una realitat”.

El projecte vol soterrar tota la xarxa ferroviària des de la Gran Via fins a Barcelona, tant a la línia de costa (Vilanova i la Geltrú, R2) com les de l’interior (Vilafranca-Granollers, R4). El soterrament de les vies afavoriria a la dinamització econòmica de tota aquesta zona amb millores, per exemple, de la xarxa del Projecte Biopol, engegat al 2009, per crear un districte científic al voltant de la Gran Via de l’Hospitalet. De fet, un informe de l’Institut Cerdà, realitzat al 2012 a petició de l’Ajuntament, concloïa que el soterrament de les vies era clau per portar endavant aquest pla global d’expansió.

Però soterrar les vies i la construcció de l’intercanviador de la Torrassa representava una inversió de 260 milions d’euros i el projecte es va paralitzar des de Foment. Davant el final incert d’aquest projecte, a principis d’any, l’Ajuntament de l’Hospitalet va presentar una segona fase d’expansió de la Plaça Europa, en aquest cas, des d’aquesta macro plaça fins al riu Llobregat. “Tenim un pla B per a la Gran Via, una nova proposta que no necessita del soterrament de les vies”, deia en la presentació del Pla, Núria Marín, alcaldesa de la ciutat.

Per tant, de moment, el soterrament de les vies haurà d’esperar. En tot cas, el govern espanyol ha obert un període per presentar al•legacions per al Pla d’Infraestructures, transport i habitatge 2012-2024 (PITVI), programa en que no es contempla la ja acordada inversió.

19 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios