www.elllobregat.com
Carles Ruiz, actual alcalde de Viladecans, repetirà com a cap de llista a les Municipals'15.
Carles Ruiz, actual alcalde de Viladecans, repetirà com a cap de llista a les Municipals'15.

Les primàries socialistes comencen a definir el mapa de candidats

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Viladecans, El Prat i Esparreguera ja tenen els seus alcaldables per les properes municipals, mentre que Castelldefels, Sant Vicenç dels Horts i Sant Feliu tenen el procés en marxa.
Encara queda més d’un any, però el Partit Socialista de Catalunya ja comença a oferir –a través dels processos de primàries- els seus caps de llista per a les pròximes Eleccions Municipals 2015. Avui ha estat el torn de Carles Ruiz, actual alcalde de Viladecans, que repetirà com a candidat socialista per els comicis locals. El procés de primàries ha finalitzat amb ell com a únic candidat presentat després de recollir els avals del 44% dels seus militants. Més del doble del mínim fixat pel reglament del Consell Nacional del PSC, d’un 20%.

La notícia arriba després de l’elecció a El Prat de Llobregat el passat dia 13. Candidatura única, però amb candidat nou. Juan Pedro Pérez, actual portaveu del grup socialista i tinent d’alcalde d’Espai Públic i Projectes urbans, va rebre el suport del 75% dels seus militants. Substituirà, per tant, a José Garcia qui va aconseguir trencar la majoria absoluta d’Iniciativa per Catalunya al 2003. Des d’aleshores, els socialistes van formar govern amb l’equip de Lluís Tejedor. La davallada, en canvi, a les darreres eleccions, passant a ser tercera força al consistori, ha accelerat segurament aquest canvi que ja es preveia al llarg de la legislatura.

De la mateixa manera i el mateix dia 13 de març, sense rival, el PSC va escollir a Eduard Rivas com a alcaldable per Esparreguera. Només a Castelldefels s’està produint unes veritables primàries amb dos candidats amb avals: Maria Miranda i Ramon Morera. Les primàries, obertes a la ciutadania, donaran el candidat en una votació organitzada el 5 d’abril. D’altra banda, Sant Feliu de Llobregat i Sant Vicenç dels Horts ja han engegat també els seus respectius processos, que aniran definint el mapa d’alcaldables socialistes de la comarca.

19 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios