www.elllobregat.com
'Quota Zero' pels emprenedors de Cornellà

'Quota Zero' pels emprenedors de Cornellà

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’Ajuntament de Cornellà aposta per l'autoocupació dels joves menors de 35 anys a la jornada Fent Emprenedoria, Véns? celebrada avui a la ciutat.
Cornellà s’ha convertit avui en la capital de l’emprenedor amb la jornada ‘Fent Emprenedoria, Véns?’, organitzada pel Centre d’Empreses Baix Llobregat. En aquest marc, l'Ajuntament -al més pur estil del Debat sobre l’Estat de la Nació- ha presentat tot un paquet de mesures per fomentar la creació de noves empreses entre els més joves.

La més destacada ha estat la coneguda com a ‘Quota Zero’ i que eximeix de pagar les taxes habituals a persones més joves de 35 anys, per la posada en marxa d’una nova empresa. Per poder obtenir l’ajuda del consistori, a més del límit d’edat, s’ha d’estar empadronat a la ciutat i acreditar no haver estat donat d’alta en el règim especial d’Autònoms en els darrers sis mesos. Si es compleixen tots els requisits, l’Ajuntament concedirà ajudes per sufragar impostos com l’IBI i l’Impost de Construccions, Instal•lacions i Obres. A més, el consistori cobrirà el 100% del import de les taxes com la de recollida de residus comercials o industrials o la Taxa per l’entrada de vehicles a través de les voreres, entre d’altres.

Aquesta proposta no va sola. A més de la ‘Quota Zero’ s’ha presentat també l’anomenada subvenció 6+6 per promoure la contractació de treballadors menors de 35 anys. L’Ajuntament subvencionarà els sis primers mesos de la contractació amb el compromís de l’empresa de renovar al treballador sis mesos més. El pack de mesures respon a l’estratègia d’afavorir l’ocupació entre els joves del municipi (amb un atur del 27% fins a aquesta franja d’edat. La jornada, on han participat unes 350 persones, ha consistit en dues parts, una més informativa sobre temes com el finançament o la creació d’una empresa; i, d’altra banda, una part centrada en el networking.

20 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios