www.elllobregat.com
C’s del Baix insta als ajuntaments de la comarca a lluitar contra la malnutrició infantil

C’s del Baix insta als ajuntaments de la comarca a lluitar contra la malnutrició infantil

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Carlos Carrizosa, diputat de Ciutadans en el Parlament de Catalunya, ha demanat que “s’asseguri com a mínim dos mejars diaris en època de vacances als nens amb dificultats”.
El diputat en el Parlament de Catalunya per Ciutadans (C’s), Carlos Carrizosa, ha presentat avui una instància a diferents municipis del Baix Llobregat (Gavà, Castelldefels, Cornellà, Sant Feliu de Llobregat o El Prat, entre d’altres) per demanar als governs locals, en paraules concretes, que “es responsabilitzin en la lluita contra la malnutrició infantil a la comarca”.

En un acte conjunt amb la coordinadora local de C’s en el Baix Llobregat, Francesca Benito, Carrizosa ha manifestat que “a causa de la taxa de pobresa que hi ha a Catalunya, els ajuntaments, conjuntament amb entitats socials com a Creu Roja o Càrites, han d’implicar-se amb aquesta problemàtica”. En aquest sentit, ha demanat que durant les vacances, tant pel que fa Nadal com a Setmana Santa i Estiu, el consistori disposi els recursos necessaris per garantir, un mínim de dos menjars al dia als nens amb problemes de malnutrició a la zona”.

El diputat en el Parlament, a més, ha destacat “l’enorme labor que realitzen els consells comarcals en aquesta línia, assumint competències de les quals no disposen”, mentre que “el govern, que sí té responsabilitats en aquest àmbit, ni tan sols els retorna els recursos emprats”.

La instància de Ciutadans arriba quasi una setmana després del ple monogràfic sobre la pobresa que va haver al Parlament, dimecres passat, amb un tema que ja ha saltat a la primera línia de l’actualitat en diverses ocasions. I és que la Generalitat va reconèixer que hi ha 660 nens, a Catalunya, que pateixen malnutrició infantil; dades que van aixecar les crítiques sobre el conseller de Salut, Boi Ruiz, per ocultar presumptament aquesta realitat.

25 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(1)

+
0 comentarios