www.elllobregat.com
L’oposició demana a l’alcalde de Castelldefels expulsar al regidor trànsfuga

L’oposició demana a l’alcalde de Castelldefels expulsar al regidor trànsfuga

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Santiago Barona, antic membre de CiU, es manté com a trànsfuga en el govern municipal del Partit Popular ocupant la cadira de segon tinent d'alcalde.
El darrer ple de l’Ajuntament de Castelldefels ha tornat a demostrar la difícil situació en que es troba el govern municipal, encapçalat per l’alcalde popular Manuel Reyes. L’oposició va aprovar ahir el Manifest per la Dignitat Política subscrit pels partits d’ICV-EUiA, PSC, CDC i ERC que demana a l’alcalde l’expulsió de l’equip de govern del regidor trànsfuga, Santiago Barona, antic membre de CDC. Cal recordar que Barona va ser expulsat de Convergència Democràtica de Catalunya per negar-se a abandonar l’equip de govern de coalició amb el PP, després de la decisió de la assemblea local de trencar el pacte. Barona no només manté la condició de regidor, sinó que és el segon tinent d’alcalde al consistori.

“No són conscients que ha sobrepassat les ratlles de l’ètica per mantenir una situació insostenible”, deia la regidora d’ICV-EUiA, Candela López. I va insistir: “Barona només es representa a ell mateix i no té legitimitat per ocupar la cadira que ocupa”. Segons Iniciativa, el PP va respondre “amb la pataleta” davant d’aquest text impulsat pels ecosocialistes i que torna a demostrar, com dèiem, el “govern dèbil” que hi ha a Castelldefels. Més crític s’ha mostrat Joan Sau, del grup municipal socialista: “Pensàvem que ja ho havíem vist tot (un equip de govern que sembla una olla de grills, que ha canviat 20 vegades en 30 mesos), però encara ens faltava presenciar una situació vergonyant: que l’alcalde mantingui en el govern un trànsfuga polític, incomplint tots els pactes”.

El Partit Popular, per la seva part, va lamentar que l’oposició s’aprofités dels conflictes de CiU “per impulsar una campanya d’assetjament i enderrocament contra el govern municipal i el seu alcalde”.

28 de març de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios