www.elllobregat.com
Mossos d'Esquadra convoca al gremi d'hotelers del Baix per una reunió de seguretat

Mossos d'Esquadra convoca al gremi d'hotelers del Baix per una reunió de seguretat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El furt d'equipatges és el principal delicte que es produeixen en aquest tipus d'establiments
Comandaments de la Policia de la Generalitat- Mossos d’Esquadra del Grup de proximitat i Oficina de relacions amb la comunitat de la comissària de Viladecans van oferir una xerrada sobre consells de seguretat als hotels el passat dia 3 d’abril a les dependències policials de Viladecans. Aquesta presentació va estar dirigida específicament al sector dels hotels. Van estar presents a la convocatòria tres hotels del Baix Llobregat.

Durant la xerrada es va debatre sobre la problemàtica delinqüencial específica que afecta a aquest tipus d’establiments, que sobretot es centra en el furt d’equipatges i objectes personals de les persones allotjades, i que és portat a terme en la majoria d’ocasions per grups organitzats dedicats específicament a aquest tipus de delicte. A més, es van donar una sèrie de consells bàsics, senzills i que no suposen un cost econòmic per l’establiment, però que són molt útils a l’hora d’evitar aquest tipus de fet.

Els Mossos aconsellen als hotels tenir càmeres de seguretat, almenys al vestíbul de l’hotel perquè és on hi ha més moviment. Funcionen com un element dissuasiu per als furtadors però també faciliten la identificació de l’autor en cas que es produeixi algun fet delictiu i permeten la distribució de les imatges a altres establiments. La policia també veu amb bons ulls la vigilància privada, encara que sigui només en els dies de màxima ocupació. Aconsellen al personal de recepció que estigui al cas de les persones que volten pel vestíbul.

A banda, s’han establert mecanismes per compartir informació entre els hotels i els Mossos d’Esquadra. Per exemple, la policia envia un correu electrònic al Gremi d’Hostaleria i als hotels quan des d’alguna altra comissaria els comuniquen algun robatori o quan s’ha vist algun furtador conegut. La informació també circula a la inversa. Els contactes entre hotels i policia també han de permetre facilitar el tràmit de la denúncia en el cas que s’acabi materialitzant algun robatori.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios