www.elllobregat.com
La Zona Franca, primer polígon amb servei públic de cardioprotecció

La Zona Franca, primer polígon amb servei públic de cardioprotecció

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El Consorci de la Zona Franca distribueix per tot el Polígon Industrial Desfibril•ladors Externs Automàtics a més d’oferir formació bàsica en cardioprotecció

Fa poc es feia públic que gràcies a un Desfibril•lador Extern Automàtic (DEA) com aquests, que hi ha havia en la Farmàcia, es va salvar una persona a l’Estació de Sants; una de les infraestructures més importants de Barcelona. Doncs bé, amb l’objectiu d’oferir una actuació pràcticament instantània en cas d’insuficiències cardíaques, el Consorci de la Zona Franca ha dotat a tot el Polígon Industrial en qüestió de Desfibril•ladors Externs Automàtics (DEA) tant fixos com mòbils. La iniciativa del gestor converteix a la Zona Franca en el primer polígon amb servei públic de cardioprotecció.

Accessibles al públic en general i situats al carrer, aquesta setmana s’han instal•lat tres desfibril•ladors automàtics en front de la seu central del Consorci (Avinguda Parc Logístic 2-10), a l’aparcament de l’edifici A de la Zona Franca Duanera (Carrer 5 s/n) i davant de l’edifici BP (antiga seu del CZFB i actual seu dels salons BMP i SIL, en el número 19 del carrer 60), fàcilment utilitzables en cas de qualsevol emergència cardíaca. Segons el Consorci, són els més avançats del mercat. Totalment automàtics, els DEA son capaços d’analitzar les característiques físiques del malalt, la seva problemàtica cardíaca i de regular la potència de desfibril•lació que es requereix. De fàcil us, compten amb una memòria interna que enregistra quina va ser la seva utilització i les constants vitals, el que és molt útil per al personal sanitari que intervingui posteriorment en l’emergència.

A més dels DEA, que poden observar a la imatge, el Consorci ofereix diferents cursos de suport vital bàsic i cardioprotecció en conveni amb l’empresa Espais Cardioprotegits de Catalunya. S’estima que les possibilitats de sobreviure en cas d’un atac de cor disminueixen un 10% per cada minut que passa sense assistència mèdica adequada, el que fa que sigui encara més important una ràpida actuació.

08 d'abril de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios