www.elllobregat.com

El Baix registra, al darrer trimestre de l’any 2013, el major nombre de denúncies de violència masclista des de 2008

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

El 72,6% dels agressors són de nacionalitat espanyola i, la gran majoria, havia acabat una relació afectiva

A partir de l’explotació de les dades recollides pel Consell General del Poder Judicial, l’Observatori Comarcal del Baix Llobregat ha publicat l’informe del darrer trimestre de l’any 2013 on es registren 553 denúncies de violència masclista, el major nombre als darrers cinc anys. En concret, aquesta dada supera en 67 les denúncies produïdes als partits judicials del Baix Llobregat a l’anterior trimestre; i en 113 en comparació amb l’any 2012.

Pel que fa la violència masclista en aquest darrer trimestre de 2013, l’Informe recull, a més, algunes consideracions relacionades que permeten crear una radiografia de la situació actual a la comarca. Segons l’Observatori, van augmentar els assumptes civils i penals, en comparació amb l’anterior trimestre, en un 67,6% i en un 17%, respectivament. D’altra banda, van disminuir les ordres de protecció interposades. De fet, continua augmentant el pes de les ordres de protecció denegades als partits judicials del Baix Llobregat.

Trencant prejudicis, la majoria d’homes denunciats són de nacionalitat espanyola amb un tant per cent que s’eleva al 72,6% del total. Pel que fa la relació amb la víctima, el 58,9% dels agressors als que s’ha aplicat una ordre de protecció van finalitzar la relació afectiva amb la víctima: 20% són ex-cònjugues i el 38,9% ex-relació afectiva.

 

A l'edició impresa, adjunta en aquest enllaç, poden veure una taula amb altres dades relacionades.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios