www.elllobregat.com

Europa necessita un canvi de rumb

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

El pròxim 25 de maig se celebren unes eleccions crucials: les eleccions europes. Els ciutadans i les ciutadanes han de tenir present que els seus vots no només establiran la composició del Parlament Europeu amb més competències de la història, sinó que també determinaran amb quina majoria parlamentària i amb quin programa polític s’elegeix el futur President de la Comissió Europea. 

És a dir, des de les primeres eleccions de 1979 aquesta serà la primera vegada que els ciutadans elegeixin directament al President del “Govern europeu”.

Mitjançant el nostre vot tenim l’ocasió d’impulsar un canvi radical a la política que ens els darrers anys ha posat en pràctica la dreta europea. Una política que, sota el nostre punt de vista, ha estat marcada per una pràctica obsessiva de l’austeritat i amb una absència absoluta de qualsevol mena d’estímuls per al creixement. Una política definida per la carència de polítiques actives contra el gravíssim problema de l’atur que castiga amb especial virulència a països com Espanya, les retallades en drets socials i la negativa d’un futur pròsper pel nostre jovent.

Tots aquests, i molts altres, són les conseqüències negatives d’una gestió que ha deteriorat la cohesió social, que ha disparat la desigualtat, que ha multiplicat la pobresa i que, per últim i no per això menys important, ha debilitat la legitimitat democràtica. Així, el resultat amb que la dreta europea i espanyola es presenta a l’examen del 25 de maig és d’una Europa empobrida, trencada i socialment injusta. I a més, els vells i coneguts fantasmes que temps enrere van portar el desastre a molts pobles d’Europa- com són els nacionalismes excloents, el fanatisme ideològic i la xenofòbia- tornen a recòrrer el continent.

Europa, com deia, necessita un radical canvi de rumb. La sortida a l’actual crisis econòmica i social s’ha de fonamentar en passar de l’actual agenda d’austeritat a una agenda que promogui polítiques actives a favor del creixement sostenible. I per fer possible aquest canvi de rumb, cal una altra tripulació al pont de comandament. Per això, la sortida a la crisi passa per una majoria socialdemòcrata, que promogui polítiques d’estímul i amb cohesió social i interterritorial. Per això és tan important la participació en les properes eleccions del 25 de maig.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(4)

+
0 comentarios