www.elllobregat.com

No és un tema d’identitat, és una tema de dignitat!

Por Jordi Garcia Mas
miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Amb quatre argumentacions bàsiques ens acostarem a tot aquest moviment que reclama un estat propi, intentarem aportar dades significatives per entendre una mica millor aquestes diferències abismals entre dos territoris propers per geologia però amb dues realitats molt diferents: 


Quin és l’argument per entendre per què cada any Catalunya aporta a l’estat espanyol 16.000 milions d’euros que no retornen mai, quan aquí a casa hi ha pobresa i hi manquen recursos?

Qui pot defensar que Catalunya sigui castigada any rere any al rebre només un 5 % de totes les beques de l’estat mentres que Madrid rep el 58 % del total?

Qui pot defensar que el ministeri de Cultura gasti per cada espanyol 47 euros anuals i per cada català només 5 euros ?

Qui vol viatjar amb el 40% de trens construïts als anys 70 mentre que a Madrid el percentatge descendeix a un simple 4%? Aquí tenim estacions obsoletes sense ascensor ( Bellbitge ), averies diàries a totes les línees de rodalies de Catalunya, les infraestructures són precàries i cal modernitzar-les, senzillament és qüestió de seguretat i de dignitat.

Qui no vol viure millor?, tenim recursos i eines per poder ser autosuficients i pròspers, tal i com va afirmar el Premi Nobel d’economia del 2004 , Finn Erling KyDland , Catalunya per si sola seria set cops més rica que la que és avui.

Tota la informació l’has de contrastar, no et creguis res, tingues inquietuds i cerca la veritat ! Trenquem l’etiqueta de la ideologia i centrem-nos en casos i accions que han succeït al nostre voltant, es pot justificar que que entre 1985 i 2010 només s’hagin construït a Catalunya 38km d’autovies mentre que a Madrid més de 900 km en el mateix període de temps? Ens hem de preguntar per què? La nostra dignitat ens porta a cridar prou! no és un tema de sentiment Català o Espanyol, és un tema que t’afecta perquè estem perdent l’oportunitat de viure millor. Espanya és un mal negoci per la gent que viu i treballa a Catalunya. Anima’t i revela’t, vota a favor d’un futur millor per als teus fills i per a tu!! Hi tens dret!

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (5)    No(3)

+
0 comentarios