www.elllobregat.com
El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat reivindica el pes de la comarca

El Centre d’Estudis Comarcals del Baix Llobregat reivindica el pes de la comarca

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Un centenar de persones es van aplegar per donar el tret de sortida als actes de celebració del seu 40è aniversari
De vegades, sembla que pot passar desapercebuda la tasca d’entitats com el Centre d’Estudis del Baix Llobregat. Emperò, la realització dels Premis de Reconeixement Cultural, els seus llibres publicats, l’edició de la revista Materials, les diverses exposicions itinerants i tot el conjunt de conferències i xerrades que ofereixen son la prova de la feina feta d’aquesta entitat, fundada a Martorell a 1974 i que enguany celebra els seus quaranta anys d’història.

Un centenar de persones es van aplegar a la Casa Cultural de la Vila de Martorell per donar el tret de sortida als diferents actes commemoratius del Centre d’Estudis de la comarca, en un acte molt marcat per la reivindicació del pes específic de la comarca. En aquest sentit, les autoritats van coincidir en reconèixer també el paper fonamental d’aquesta institució històrica del Baix Llobregat.

“Fa quaranta anys que en aquest mateix espai es van començar a redactar els documents fundacionals de l’entitat, tot i que vint anys abans a Martorell ja havien sorgit moviments incipients de defensa del patrimoni”, recordava l’alcalde de Martorell, president de la Diputació de Barcelona i soci del Centre d’Estudis, Salvador Esteve.

Per la seva part, Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, va destacar el paper del Centre d’Estudis en la lluita contra el concepte de suburbi en el qual vivia la comarca, i en pro de les ciutats que el composen”.

La presidenta del Centre d'Estudis del Baix Llobregat, Conxita Sánchez, pel que fa a la seva intervenció, va refermar el seu compromís amb el projecte i va apel•lar al compromís de les institucions de la comarca, així com de la seva ciutadania, per a fer que el Centre tiri endavant malgrat la crisi, “perquè la comarca s'ho val”, va sentenciar.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios