www.elllobregat.com
AEBALL aposta per la reforma horària i promou el canvi a les empreses i, en general, a la societat

AEBALL aposta per la reforma horària i promou el canvi a les empreses i, en general, a la societat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

La patronal de la comarca i de l’Hospitalet, protagonista del darrer Dossier Radiografia al poder de El Llobregat, ha celebrat avui una jornada amb la participació dels principals impulsors de la racionalització dels horaris


És una de les qüestions que diferencia el sud d’Europa de la resta de països del centre i nord d’Europa, així com de la cultura anglosaxona: l’horari laboral. La patronal AEBALL (Associació d’Empreses de l’Hospitalet i el Baix Llobregat) s’ha posicionat aquest matí totalment a favor de la necessitat de la racionalització dels horaris, en una jornada sobre la reforma horària organitzada en el marc del seu Club de Responsables de Recursos Humans.

A l’acte han participat els màxims impulsors d’aquesta proposta a nivell estatal, amb la Comissió Nacional per a la Racionalització dels Horaris, presidida per Ignacio Buqueras. “Temes clau com la conciliació, la igualtat i la corresponsabilitat no es poden entendre si no és lligats a uns horaris racionals”, deia Buqueras durant la jornada, on ha destacat que l’actual sistema perjudica a tota la societat. En aquest sentit, segons Buqueras, les empreses que s’han compromès en adoptar una reforma horària han augmentat la seva productivitat, s’han vist beneficiades d’un important estalvi, però sobretot han millorat les condicions dels seus treballadors, els quals han guanyat en qualitat de vida i es mostren més satisfets.

Buqueras, president de la Comissió des de fa 14 anys, ha profitat l’acte per demanar “més que paraules; fets”. Ho ha fet davant del Director de Relacions Laborals i de Qualitat en el Treball de la Generalitat, Jordi Miró, també present a l’acte i que ha assenyalat que “la voluntat del govern és la de participar des de dintre del procés per la reforma horària”. De fet, segons Miró, recentment s’ha aprovat la creació d’un grup interdepartamental que valorarà les diferents propostes al respecte.

La patronal AEBALL, amb el suport de la resta d’experts, també s’ha volgut manifestar a favor de reformar el model i ha demanat a Jordi Miró un compromís més ferm, així com mesures concretes respecte als àmbits que els pertoquen com a administració. Concrecions que la patronal ha posat a disposició de l’administració i de les empreses, de la mà del seu president, Manuel Rosillo, qui ha presentat dues llistes per aconseguir la tant desitjada reforma horària.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios