www.elllobregat.com
Sant Vicenç dels Horts presenta BioBaix, empresa creada per l’Assemblea d’Aturats del municipi

Sant Vicenç dels Horts presenta BioBaix, empresa creada per l’Assemblea d’Aturats del municipi

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

 

L’empresa es dedica a netejar terrenys forestals per prevenir incendis i produir biomassa. BioBaix representa un cop d’optimisme ja que és una empresa que neix per iniciativa de l’Assemblea d’Aturats fa tres anys

“El millor balanç de comptes que pot presentar la nostra empresa a cada exercici són els llocs de treball creats, tot i que el benefici sigui zero”. Aquestes paraules del president de BioBaix ja demostra que aquesta empresa és quelcom diferent. Biomassa Forestal Baix Llobregat va ser presentada oficialment ahir a Sant Vicenç dels Horts després de tres anys de feina de l’Assemblea d’Aturats del municipi. I és que la iniciativa parteix d’aquest col·lectiu que ha convertit en realitat aquesta companyia encarregada de la neteja de terrenys forestals per prevenir incendis i produir biomassa.

L’acte de presentació va tenir lloc a l’auditori del Meló dels Frares i va comptar amb la presència tant de l’alcalde de la ciutat, Oriol Junqueras, com del president de l’Assemblea d’Aturats, Maximiliano Calero, i del secretari general de la Unió Intercomarcal de CCOO, Toni Mora.

Pel que fa els parlaments, l’alcalde republicà i cap de l’oposició a la Generalitat, va animar els impulsors d’aquesta iniciativa -que representa un cop d’optimisme per tots aquells que continuen a l’atur- a treballar per crear “un model empresarial que sigui sostenible, perquè generi llocs de treball durant un temps molt llarg i perquè hi hagi oportunitats per quanta més gent millor”. En aquest sentit, Junqueras va dir que el consistori de la ciutat (municipi amb més atur de la comarca amb taxes per sobre del 21%) ja treballa per orientar alguns plans d’ocupació cap al sector de la biomassa.

“Tenim ganes, experiència i temps, però no podem fer-ho sols. Sense tota l’ajuda rebuda i la implicació de tantes persones compromeses, aquest projecte s’hagués quedat només en un somni”, agraïa Maximiliano Calero. Per la seva part, Toni Mora, de CCOO, va destacar BioBaix com una alternativa real a la situació actual: “Estem donant emocions i cares a la lluita per un sistema més just, creant alternatives a un model social i laboral que no ens agrada. Sou la viva imatge del valor de la fraternitat”, sentenciava Mora.

 

08 de març de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios