www.elllobregat.com
Can Massallera acull “T.18”, un noticiari produït per un centenar de persones amb trastorns mentals

Can Massallera acull “T.18”, un noticiari produït per un centenar de persones amb trastorns mentals

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
El noticiari, que compta amb la col•laboració del periodista Xavier Grasset, plantejarà aquest diumenge una reflexió sobre els problemes i les realitats viscudes per les persones de l’època de Rafael Casanova
El Museu de Sant Boi ens proposa aquest diumenge, a Can Massallera, un viatge molt especial en el temps. Un centenar de persones amb trastorn mental representaran “T.18”, un noticiari ambientat a l’any 1739, a l’època de Rafael Casanova, i que retornarà a l’actualitat els problemes i les realitats de la societat d’aleshores, marcada pels fets del 1714. L’activitat, emmarcada en la programació d’actes del Tricentenari, presentarà públicament el Programa Hermes 2014, al qual pertanyen el centenar de protagonistes d’aquest noticiari.

“T.18” compta amb la col•laboració del periodista Xavier Grasset i inclourà notícies locals, nacionals i internacionals, connexions en directe i, fins i tot, entrevistes a personantges com Rafael Casanova, Felip V o Voltaire que es veuran ressuscitats a Can Massallera. Com qualsevol altre noticiari, no faltarà la predicció del temps i altres blocs dedicats a la cultura. Tota una programació, segurament, més optimista que qualsevol noticiari actual i tot un exemple del treball desenvolupat pel Programa Hermes en col•laboració amb Benito Menni, Complex Assistencial en Salut Mental i el Parc Sanitari Sant Joan de Déu.

l Programa Hermes és una proposta del Museu de Sant Boi que participa en un grup tècnic de treball on diferents museus (CCCB, MNAC, Fundació Miróel Museu Picasso i Fundació Antoni Tàpies, entre altres ) es coordinen i comparteixen experiències sobre l'accessibilitat del patrimoni per a persones amb diferents capacitats. Els museus de Sant Boi i Sant Cugat són els únics museus locals integrants d'aquest grup de treball.

09 de mayo de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(1)

+
0 comentarios