www.elllobregat.com
Els voluntaris netegen el Delta del Llobregat de residus i plantes invasores

Els voluntaris netegen el Delta del Llobregat de residus i plantes invasores

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
En el marc de l’European Clean Up Day, 23 ciutadans han participat en la primera campanya col•lectiva dels voluntaris i voluntàries dels espais naturals
El programa de voluntaris d’espais naturals surt al carrer en el marc de l’European Clean Up Day que es celebra el 10 de maig. 23 voluntaris i voluntàries han netejat, aquest cap de setmana, la zona de la carretera de la Vidala i han eliminat exemplars de plantes exòtiques i invasores de la pineda del Remolar, a Viladecans, al Delta del Llobregat.

L’activitat programada pel Consorci del Delta del Llobregat, en col•laboració amb l’Agència de Residus de Catalunya, ha organitzat aquesta jornada, que significa la primera activitat col•lectiva en la que han pogut participar tots els voluntaris i voluntàries dels espais naturals. En concret, la tasca ha consistit en la retirada manual de residus que s’acumulen entre la carretera d’accés i el canal perimetral que envolta el Braç de la Vidala. Tres cents metres aproximadament d’on van sortir fins a 14 bosses de residus. D’altra banda, el grup de voluntaris va arrencar nombroses plantes exòtiques, considerades invasores del Delta, a la zona de la pineda del Remolar, on antigament hi havia el Càmping Toro Bravo.

Més enllà de la seva labor, aquesta campanya mostra de manera simbòlica l’abundància de residus que genera la societat i tota la problemàtica que comporta. Per aquest motiu, des del Consorci s’ha fet una crida a la participació: “Jornades col•lectives com aquesta serveixen perquè els voluntaris i les voluntàries es coneguin i també perquè facin de prescriptors d’altres persones que s’hi vulguin afegir. El programa ja compta amb unes 60 persones, i de fen segur que s’anirà ampliant”, deia el tècnic del Consorci responsable del programa, Nèstor Úrios.

El programa va iniciar la seva activitat a finals de l’any passat. En aquests primers mesos s’ha fet una tasca de formació i d’entrevistes personals; però en alguns casos ja s’han portat a terme campanyes com la de control i seguiment de la nidificació d’aus a les platges o el de promoció del comportament cívic.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios