www.elllobregat.com
CCOO insta al Govern a paralitzar la privatització d’AENA i convoca concentracions a l’Aeroport de Barcelona-El Prat

CCOO insta al Govern a paralitzar la privatització d’AENA i convoca concentracions a l’Aeroport de Barcelona-El Prat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

El sindicat més representatiu en el sector aeri ha concretat una manifestació el dia 14 de maig a la Terminal 1 a El Prat, entre d’altres concentracions

Torna el concepte de privatització a la primera línea de l’actualitat, en aquest cas, amb AENA novament de protagonista. Comissions Obreres, a través del Sector Aeri i Serveis Turístics del sindicat, ha instat avui al Govern a renunciar “definitivament” al procés de privatització dels aeroports, en un moment en què l’estabilitat del sector és una condició indispensable per a la reactivació econòmica.

 

Segons ha exposat el sindicat més representatiu en el sector, la privatització d’AENA, el gestor públic de les infraestructures aeroportuàries, suposaria un increment significatiu de les taxes aeroportuàries; de la mateixa manera, es penalitzaria, segons CCOO, les inversions necessàries per a prestar un servei públic segur i de qualitat i, a més, desapareixerien algunes rutes tot i ser d’interès econòmic i social.

 

El Sector Aeri i Serveis Turístics de CCOO considera que la gestió pública i en xarxa dels aeroports és l'única garantia per a la cohesió social, territorial i el desenvolupament econòmic dels entorns aeroportuaris, en un moment en què s'ha constatat que la gestió privada en els aeroports de Ciudad Real, Múrcia i Castelló, entre d’altres, ha estat un rotund fracàs, mentre els comptes d'AENA estan totalment sanejats amb un benefici el 2013 de més de 700 milions d'euros.

El sindicat qualifica de temeritat la intenció del Govern de privatitzar la gestió dels aeroports, ja que més del 7% del PIB depèn del sector aeri, 4 de cada 5 turistes arriben a través dels aeroports i al voltant de 6.000 empreses presten serveis en les infraestructures aeroportuàries, generant gairebé 140.000 llocs de treball directes, molts dels quals estarien en perill.

 

Per aquest motiu, CCOO ha confirmat concentracions per al dia 14 de maig, la més important a la Terminal 1 de l’Aeroport de Barcelona-El Prat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios