www.elllobregat.com
Cartell francés de la Nit dels Museus. El 17 de maig tota la UE celebra aquesta iniciativa
Cartell francés de la Nit dels Museus. El 17 de maig tota la UE celebra aquesta iniciativa

La Nit dels Museus arriba a L’Hospitalet de Llobregat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Tres entitats culturals participaran en aquesta campanya amb les sales obertes fins a la matinada, visites guiades, ruta urbana i jocs de taula

El Museu de L’Hospitalet, el Centre d’Art Tecla Sala i la Fundació Arranz-Bravo es sumen a la iniciativa ‘La Nit dels Museus’, promoguda pel Consell d’Europa, i que se celebrarà el pròxim dissabte 17 de maig. La campanya permet visitar exposicions i participar en altres activitats fora dels horaris habituals: les sales romandran obertes fins a la una de la matinada.

El Museu de L’Hospitalet obrirà les cinc exposicions que manté als tres edificis i hi podran gaudir de visites guiades. Entre elles, les mostres permanents “L’Hospitalet, un indret, una història”, recentment inaugurada, a la Casa Espanya, i “Color, forma i volum”, a l’Harmonia.

A més, també es podrà visitar la temporal ‘Conveni de L’Hospitalet’, on s’explica com la ciutat va acollir la signatura del document que posava fi a la Guerra de Successió; així com ‘Vislumbres’ de l’artista Héctor Navarrete o les 19 taules de fusta renaixentistes i barroques de l’Esglèsia de Santa Eulàlia de Mèrida.

Com cada any s’exposarà la joia del Museu que enguany serà un dibuix a la tinta de Joan Soler i Jové; en una activitat on participaran un total de setanta centres de Barcelona, L'Hospitalet, Cornellà, Esplugues i altres ciutats de l'Àrea Metropolitana de Barcelona.

Jocs de taula i ruta urbana
A més de visitar les exposicions es podrà participar en els jocs de simulació històrica proposats per l’Associació Cultural Rubicon. Les partides s’iniciaran a les 19 hores. A l’Harmonia es jugarà a El cas dels catalans. 1714, un joc ambientat en la Guerra de Successió, on el Conveni de L’Hospitalet és el protagonista. A la Casa Espanya els jugadors coneixeran la vida quotidiana de L’Hospitalet a partir del segle XIII amb el joc Spitalet 1215-1545. A Can Riera la protagonista serà la Guerra Civil espanyola.
A les 23 hores, amb sortida de la Casa Espanya, s’iniciarà una ruta urbana pel nucli antic del barri del Centre, comentada pel director del Museu, Josep Maria Solias.

Tecla Sala i Fundació Arranz-Bravo
Al Centre d’Art Tecla Sala es podrà visitar l’exposició fotogràfica de Ferran Freixa, la primera retrospectiva d’aquest artista que resumeix els més de 40 anys de feina. La Fundació Arranz-Bravo està preparant un pícnic participatiu en el qual participaran els artistes de l’exposició “Punts de fuga”, Jenny Owens, Arnau Musch i Edgar Ibáñez, i les comissàries de la mostra, Irina Mutt i Sandra Martínez.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios