www.elllobregat.com
Entrada del Vinseum de Vilafranca (Foto: Diputació de Barcelona)
Entrada del Vinseum de Vilafranca (Foto: Diputació de Barcelona)

La Diputació enceta el projecte 'Què ens queda de 1714?'

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Entre les instal·lacions que es presenten aquest cap de setmana es troben 'L'empremta dels antics ravals de Gavà' i 'L'Estàtua de Rafael Casanova, història i mite popular', als Museus de Gavà i Sant Boi de Llobregat respectivament
Aquest és el nom d'un projecte museístic promogut per l'Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona i que aquest cap de setmana, coincidint amb el Dia Internacional dels Museus, i en el marc dels actes del Tricentenari, es presentarà a set museus de la Xarxa de Museus Locals. Posteriorment, s'instal·larà a 16 museus més de la XML.

"Què ens queda de 1714?" vol oferir una visió transversal dels fons dels museus a partir d'elements patrimonials originals del segle XVIII que s'hi conserven o que estan relacionats, de manera directa o indirecta, amb els fets de la Guerra de Successió. Es tracta d'objectes que conviden a reflexionar entorn dels canvis esdevinguts a la societat catalana en les dècades posteriors a la victòria borbònica.

Les instal·lacions que es presenten aquest cap de setmana són: Museu d'Arenys de Mar: Exvot de l'ermita del Mont Calvari; Thermalia Museu de Caldes de Montbui: Mapa de Josep Aparici; Museu de Gavà: L'empremta dels antics ravals de Gavà; Museu de Mataró: Maces municipals; Museu de Sant Boi de Llobregat: Estàtua de Rafael de Casanova, història i mite popular; Museu Torre Balldovina de Santa Coloma de Gramenet: Llibre de Jaume Galobardes, i Vinseum Museu de les Cultures del Vi de Catalunya de Vilafranca del Penedès: Llengua Mesures i taxes.

Paral·lelament, s'ha posat en marxa una pàgina web amb continguts ampliats, des d'on es podrà seguir el desenvolupament del projecte: http://www.diba.cat/web/exposicio-1714. També es convida els visitants a compartir les seves impressions a la xarxa mitjançant l'etiqueta #museuslocals1714.

16 de maig de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios