www.elllobregat.com
El projecte Multireferèndum ja compta amb més de 300 meses de vot

El projecte Multireferèndum ja compta amb més de 300 meses de vot

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Es podran votar, de manera electrònica i a les diferents meses, quatre preguntes generals i una cinquena de caràcter local fins el 25 de maig
“Quin tipus d’agricultura voleu que hi hagi a Catalunya? Voleu que el Govern de la Generalitat deixi de pagar el deute i els interessos que la ciutadania declara il•legítims? Voleu que la ciutadania de Catalunya estableixi un control democràtic directe sobre el sector energètic? Voleu que el grup promotor d’una Iniciativa Legislatura Popular (ILP) pugui sotmetre la seva resposta a referèndum vinculant?” Aquestes quatre preguntes, amb resposta sí o no, es podran votar a través de més de 300 meses i a través del vot electrònic gràcies al projecte Multireferèmdum. Des de ja i fins el 25 de maig, dia de les eleccions europees a Espanya, podrem donar la nostra opinió al voltant d’aquests temes en una iniciativa que vol fomentar, precisament, la participació directe de la ciutadania en l’activitat legislativa, davant la insuficiència i la ineficàcia de les ILP: la gran majoria no s’arriben a tramitar i les que es discuteixen són normalment rebutjades.

El projecte promogut per plataformes com Som lo que Sembrem o les CUP, entre d’altres, ja ha donat el tret de sortida aquest cap de setmana a la campanya de vot anticipat i ho ha fet amb el debat sobre la pregunta “Voleu que el grup promotor d’una ILP pugui sotmetre la seva resposta a referèndum vinculant?” que es va organitzar a Nou Barris.

A l’acte van participar Gerard Batalla, Ada Colau, Gerardo Pisarello i Raimundo Viejo els quals van fer una crida per la participació al Multireferèndum. Al debat es van explicar les diferents experiències en els procesos que han viscut d’ILP (els transgènics o la dació en pagament) i on es van reflectir les carències de la única via ciutadana per intervenir en l’activitat legislativa de manera directe. A més, es va aportar un bloc teòric per emmarcar les dificultats que existeixen en el procés de l’ILPP: l’elevat número de signatures o els temes a tractar ja reflecteixen les restriccions vigents en la Constitució Espanyola i en la resta de normativa que envolta les ILP, però també els referèndums.

19 de maig de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios