www.elllobregat.com
L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts bonifica el rebut de l’IBI en un 25% a les persones amb menys ingressos

L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts bonifica el rebut de l’IBI en un 25% a les persones amb menys ingressos

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’ajuda s’aplica als residents que compleixin els requisits, amb un màxim de 100 euros, així com a les famílies monoparentals i l’import total de la plusvàlua a les persones desnonades
L’Ajuntament de Sant Vicenç dels Horts bonifica el rebut de l’Impost sobre els Béns Immobles (IBI) en un 25% a les persones més necessitades del municipi. Amb l’objectiu de reduir els efectes de la situació general de crisi econòmica, el govern municipal ha decidit aplicar un seguit de mesures de suport social per a les persones amb escassa capacitat econòmica. Es concediran, per exemple, subvencions per afrontar els pagaments de l’IBI que poden arribar fins als 100 euros de descompte. A banda, l’Ajuntament també bonificarà el 25% d’aquest rebut a les famílies monoparentals i l’import total de la plusvàlua a persones desnonades. Aquest paquet d’ajudes segueix un sistema de concessió que valora la situació econòmica de les persones i no pas de l’habitatge.

L’ajuda consisteix en una bonificació del 25% de la quota del rebut de l’IBI a l’habitatge habitual, amb un límit de 100 euros. Per poder optar a l’ajuda general, cal ser propietari i estar empadronat a l’habitatge.

L’Ajuntament també concedirà ajudes a les famílies monoparentals i en aquest cas, la bonificació també és d’un 25% de la quota del rebut de l’IBI a l’habitatge habitual. Per a obtenir-la, cal que la persona interessada sigui titular de l’habitatge i acrediti ser família monoparental.

Pel que fa als afectats per desnonaments, l’ajut aporta l’import total de la plusvàlua i va dirigida als contribuents que estiguin obligats al pagament de l’impost per plusvàlua en cas de pèrdua de l’habitatge habitual per impagament de la hipoteca (desnonament).

Totes les ajudes es tramiten al Servei Integral d’Atenció Ciutadana (SIAC), situat a la Casa de la Vila del muncipi (plaça de la Vila, 1), i es poden sol•licitar des del passat 5 de maig i fins el 30 de setembre. Per l’ajuda als afectats per desnonaments, cal adreçar-se també al Departament d’Intervenció (plaça de la Vila, 1) i, en aquest cas, el termini s’allarga fins al 31 de desembre de 2014.

Un cop concedides les ajudes, les bonificacions es faran efectives mitjançant transferència bancària del 10 al 30 de desembre de 2014.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios