www.elllobregat.com
Dos biblioteques de comarca participaran a una prova pilot que permetrà comprar llibres a les biblioteques de Catalunya

Dos biblioteques de comarca participaran a una prova pilot que permetrà comprar llibres a les biblioteques de Catalunya

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

El Departament de Cultura ha signat avui un acord amb el Gremi de Llibreters amb un conveni on 19 biblioteques de Catalunya iniciaran una prova pilot; entre elles, la Biblioteca Central de Cornellà i la Central Pare Miquel d’Esplugues

Amb l’objectiu de fomentar la lectura i la promoció i difusió del llibre, el Departament de Cultura de la Generalitat i el Gremi de Llibreters de Catalunya han signat avui un acord per impulsar la venda de llibres des de les biblioteques. Per això s’impulsaran nous canals de venda que es posaran en marxa amb una prova pilot amb 19 biblioteques de tota Catalunya, entre elles la Central de Cornellà de Llobregat i la Central Pare Miquel d’Esplugues.

Es farà a partir de la tardor d’aquest any , a través d’un portal digital i amb l’assessorament dels professionals de les biblioteques. Es podran comprar llibres en paper i digitals i es lliuraran als usuaris a les diferents biblioteques, però també a les llibreries col•laboradores o, fins i tot, a domicili. D’altra banda, a les biblioteques es reservaran espais i prestatgeries per exposar les últimes novetats d’aquestes llibreries.

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell, ha volgut destacar aquest acord entre les dues institucions i ha valorat molt positivament el nou conveni: “Biblioteques i Llibreries són dos sistemes que tenen moltes coses en comú i és bo que treballin plegats. El que es tracta és que construïm un país el més lector possible i que els dos artífexs de la promoció de la lectura treballin plegats”. Per la seva part, el president del Gremi de Llibreters de Catalunya, Antoni Daura, pensa que el conveni “genera una gran satisfacció perquè és un projecte transversal que s’adreça a un públic lector i que contribuirà que els usuaris puguin construir-se la seva biblioteca personal”.

22 de maig de 2014||

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios