www.elllobregat.com
Desarticulat un grup organitzat que robava motocicletes, les desballestava i les enviava al Marroc per vendre-les

Desarticulat un grup organitzat que robava motocicletes, les desballestava i les enviava al Marroc per vendre-les

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Els tres detinguts omplien el 80% del volum de càrrega del furgó amb electrodomèstics i altres estris de la llar, i amagaven les peces robades al final, a prop de la cabina del conductor || En total, s'han recuperat una vintena de motocicletes
Agents de la Policia de la Generalitat – Mossos d’Esquadra de la Unitat d’Investigació de la comissaria de Sant Feliu de Llobregat van detenir entre el 12 i el 13 de maig tres homes de 60, 35, i 20 anys, veïns de Sant Vicenç dels Horts i Olesa de Montserrat, i de nacionalitat marroquina que robaven motocicletes, les desballestaven i enviaven les peces al Marroc.

El dia 23 d'abril el mossos van rebre denúncia de la sostracció d'una motocicleta a la localitat de Barcelona. La moto portava un sistema de localització per radio freqüència que indicava clarament que es trobava a la urbanització Mas del Remei de Cervelló.

Els investigadors van localitzar en el lloc indicat una edificació aïllada i un petit cobert, dins d'aquest hi havia dues motocicletes que constaven com a sostretes. A més, a pocs metres van trobar una furgoneta completament plena d'estris domèstics. Els agents van buidar la caixa del furgó i van localitzar a la part més propera a la cabina diferents peces de cinc motos que havien estat desballestades. Els bastidors dels vehicles es van localitzar amagats als baixos de la furgoneta, els agents van poder comprovar que es corresponien a cinc motocicletes que havien estat robades a Barcelona entre el 16 i el 23 d'abril. En el perímetre de la casa, els mossos també van poder observar restes d'un foc, entre les cendres van localitzar les plaques de matrícula dels vehicles sostrets. El dia 28 d'abril els agents van realitzar una entrada i perquisició en l'edifici que va permetre recuperar quatre motocicletes més, una sencera i tres ja desmuntades, i vestigis i peces d'altres vuit motos diferents més.

La investigació va permetre identificar fins a cinc homes que es dedicaven a la sostracció dels vehicles, per després desballestar-los i carregar-los en furgonetes per transportar-los fins al Marroc. Per evitar que les peces de les motos fossin detectades ocupaven el 80% del volum de càrrega del furgó amb electrodomèstics i estris de la llar, i dedicaven la part més propera a la cabina de conducció per ocultar les peces.

El agents van poder detenir tres dels membres del grup i constatar que hi havia una marcada distribució de tasques. Un dels detinguts s'encarregava del transport, un altre de desmuntar les motocicletes i l'altre de proveir al grup d'estris i utensilis per poder ocultar les peces, que de vegades provenien de robatoris a pàrquings i trasters.

Els mossos van detenir els tres homes com a presumptes autors dels delictes de receptació i de pertinença a grup criminal, i van emetre dues ordres de crida i cerca per localitzar els altres dos membres de l'organització.

26 de maig de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios