www.elllobregat.com
La tecnologia arriba a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet de Llobregat

La tecnologia arriba a la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet de Llobregat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Sis vehicles del cos municipal estaran dotats de connexió 4G per accedir a les bases de dades de cossos policials i trànsit
L’Ajuntament de L’Hospitalet amplia la flota de turismes de la Guàrdia Urbana i ho fa amb la tecnologia com a protagonista. El consistori ha presentat avui els sis nous turismes, model Seat Altea XL, destinats a la renovació del parc mòbil de la Guàrdia Urbana de L’Hospitalet que s’incorporaran a les patrulles. Aquests cotxes formen part d’un programa de renovació de la flota de la policia local, per substituir els més antics, que preveu incorporar properament 6 turismes més i altres vehicles.

L’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, ha destacat que “la seguretat i el civisme són una prioritat per al Govern municipal i és per això que destinem nous recursos més innovadors per donar el millor servei possible a la ciutadania”. A més, segons ha dit l’alcaldessa, aquest procés continuarà amb la resta de cotxes de la flota. “La nostra voluntat és continuar mantenint la flota de vehicles de la Guàrdia Urbana adequada i modernitzada i que vagin incorporant les noves tecnologies com ho han fet els 6 nous vehicles perquè els agents puguin realitzar el servei de manera més eficient”.

Els vehicles estan dotats de noves tecnologies que permetran a les patrulles desenvolupar la seva feina de manera autònoma. Així, mitjançant l’ordinador amb connexió 4G amb el qual van equipats els turismes, els agents poden fer qualsevol consulta i gestió amb connexió a les base de dades de l’Ajuntament, de la Direcció General de Trànsit i d’antecedents policials que permet obtenir la informació requerida de manera instantània. També disposen d’un nou sistema d’il•luminació i els mitjans necessaris per cobrir una primera intervenció en qualsevol tipus d’incidència: primers auxilis, mampara de detinguts, senyalització...

A més, els sis cotxes, de gasoil, incorporen un sistema d’eficiència energètica que permet un important estalvi en el consum de combustible. Com a novetat, a més, per primer cop, s’ha optat per la fórmula del rènting per a vehicles destinats a la Guàrdia Urbana de la ciutat. Amb això es pretén reduir costos de manteniment.

Amb aquests sis cotxes nous, el parc mòbil operatiu de la Guàrdia Urbana de la ciutat compta amb un total de 38 automòbils, 30 escúters, 19 motocicletes i 8 furgonetes, amb una antiguitat mitjana de 6 a 8 anys.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios