www.elllobregat.com
AMES destaca pel seu origen i caràcter familiar tot i la plantilla de quasi 700 empleats
AMES destaca pel seu origen i caràcter familiar tot i la plantilla de quasi 700 empleats

AMES rep el VI Premi Factor Humà Mercè Sala

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Afincada a la capital de la comarca, AMES té 691 treballadors i una facturació de 90 milions d’euros/any. Tot i les seves xifres mantenen els valors d’una empresa familiar. Cèsar Molins: “Les persones són el principal actiu d’una empresa, però massa sovint els empresaris semblen
oblidar aquest concepte. Llavors arriben les sorpreses”

Innovació. Pragmatisme. Visió global. Humanitat. Per aquests quatre pilars, la Fundació Factor Humà ha reconegut l’empresa AMES amb el VI Premi Factor Humà Mercè Sala, guardó de referència en l’àmbit de Recursos Humans tant a Catalunya com a Espanya. La companyia, d’origen familiar i amb seu a Sant Feliu de Llobregat, es dedica a la fabricació i venda de components metàl·lics sintetitzats i, de fet, és líder en la fabricació industrial de precisió: AMES, amb 691 treballadors i una facturació de 90 milions d’euros/any, produeix components metàl·lics sintetitzats amb precisions de poques micres que requereixen d’una alta especialització i una actualització continua dels processos.

L’acte de lliurament del Premi, celebrat a l’Auditori del CaixaForum de Barcelona, va reunir al voltant de 350 personalitats del món econòmic i social, entre elles anteriors guanyadors d’aquest premi, com és el cas de Softonic, darrers vencedors del premi. Tomás Diago, Founder & CEO de Softonic, va destacar la importància d’empreses com AMES, una referent del sector industrial del país. “El que explica l’actual bon comportament exportador del nostre sector industrial és un prolongat esforç per aconseguir l’excel·lència. La indústria és una font molt important d’ocupació i de creixement, i la indústria especialitzada i altament tecnificada, com la que representa l’organització guardonada enguany, és un important exemple del que creiem que ha de ser el nostre futur”, sentenciava Diago. Segons la Fundació Factor Humà, AMES reuneix aquests quatre valors que mencionem però amb concrecions. L’empresa de Sant Feliu presumeix d’una mitjana de 3,7 idees per persona i any (INNOVACIÓ), gràcies als cercles de qualitat i a altres sistemes de participació; donen servei a uns 600 clientes situats a més de 50 països gràcies als centres productius d’Espanya i Estats Units i, pròximament, d’Hongria (VISIÓ GLOBAL); treballen amb horitzons fins a 15 anys vista, el que assegura i implica els seus empleats (HUMANITAT), activitat regulada per un decàleg de qualitat que vetlla per la satisfacció del client i del treballador (PRAGMATISME).

El director general d’AMES, Cèsar Molins, va posar l’accent dels valors com a esperit de les empreses: “Sovint a les empreses els manca plantejar-se seriosament el que vol dir tenir valors. [...] Les persones són el principal actiu d’una empresa, però massa sovint els empresaris semblen oblidar aquest concepte. Llavors arriben desgràcies i posem cara de sorpresa”, va deixar anar Molins, amb un clar toc d’atenció per a molts empresaris.  

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios