www.elllobregat.com
Els materials que es posen a disposició s’adrecen a diverses edats i interessos | Anastasy Yarmolovich / iStock / Thinkstock
Els materials que es posen a disposició s’adrecen a diverses edats i interessos | Anastasy Yarmolovich / iStock / Thinkstock

Les biblioplatges i bibliopiscines, els racons de lectura de l’estiu

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

A l’estiu, algunes biblioteques de la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona canvien d’aires. Agafen part dels seus llibres, contes i revistes per dur-los a l’aire lliure i, d’aquesta manera, apropar la lectura als ciutadans d’una manera diferent a la resta de l’any.

 Piscines, platges, terrasses, parcs... tots els escenaris són bons per despertar les ganes de llegir entre adults i infants. És per aquest motiu que els materials que es posen a disposició en aquests espais s’adrecen a diverses edats i interessos: novel·la curta, còmics, contes, revistes i diaris, tot allò que permeti una lectura ràpida, d’acord amb l’espai on es troben.

Per tal de captar nous lectors i vincular la lectura amb els temps de lleure, a l’hora d’utilitzar les biblioplatges o bibliopiscines només cal presentar un document identificatiu, no cal disposar del carnet de la biblioteca. A banda d’accedir als llibres i la premsa, els usuaris sovint també disposen d’activitats, com ara tallers, xerrades i narracions de contes, i, en alguns casos, del servei de Wi-Fi.

Aquest estiu, les biblioteques i els bibliobusos de la Xarxa de Biblioteques Municipals tornaran a portar els seus serveis a l’aire lliure i posaran a disposició dels ciutadans espais habilitats per a la lectura a la fresca.

Els dies i horaris de les bibliopiscines i biblioplatges varien segons el municipi i es podran consultar a la Biblioteca Virtual de la Diputació de Barcelona (bibliotecavirtual.diba.cat).

Dues dècades
La presència de biblioplatges i bibliopiscines en el paisatge estiuenc no és cap novetat. Una de les més veteranes és la Biblioplatja de Castelldefels, amb 22 anys d’història, i que l’any 2013 va acollir la visita de més de 2.000 persones durant els mesos de juliol i agost en què va estar oberta. Ara fa un any, la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona va oferir als ciutadans el servei de dues biblioplatges, 22 bibliopiscines i nou altres espais habilitats per a la lectura a l’aire lliure (jardins, parcs, rambles i terrasses).

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios