www.elllobregat.com

El Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació a Catalunya exigeix al govern el finançament de les escoles bressol municipals

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’òrgan, format per una setantena d’alcaldes adherits i en representació de dos milions d’habitants, ha entregat avui diverses accions jurídiques al Govern
“Que compleixi amb els compromisos adquirits”. Aquest és el missatge que el Fòrum d’Alcaldes i Alcaldesses per l’Educació de Catalunya, presidit per Núria Marín, alcaldessa de L’Hospitalet, ha volgut enviar al Govern de la Generalitat de Catalunya. Ha estat avui en el marc d’una moció sobre les escoles bressol i l’educació de la comissió parlamentària d’ensenyament i universitats.

En aquest sentit, el Fòrum ha presentat diverses accions jurídiques que els municipis catalans podran emprendre per denunciar la manca de finançament de les escoles bressol municipals per part del Govern. “És l’hora d’anar més enllà i exigir al Govern que compleixi el que ha acordat. Si no ho fem ara i arriba amb tota la seva cruesa la reforma local, haurem permès un precedent molt greu”, ha dit Núria Marín. Per aquest motiu, han avançat que si no es compleixen els compromisos adquirits en forma de convenis signats i pressupostos ja assignats, el Fòrum obrirà la via del recurs contenciós administratiu.

La part econòmica és la protagonista del manifest com recull aquest paràgraf: “Ens preocupa enormement l’ofegament econòmic en que han entrat les escoles bressols municipals. El manteniment de la reducció del 52% de l’aportació de la Generalitat a aquests centres educatius, de 1.800 a 875€ per plaça, està provocant veritables problemes en el seu funcionament. Per altra banda, l’eliminació, per tercer any consecutiu, dels 5 milions d’euros amb que estava dotada la partida de beques per famílies amb majors necessitats econòmiques i socials, està provocant que moltes d’elles no puguin accedir al servei o que els ajuntaments es vegin obligats a assumir aquesta nova despesa”

L’òrgan, amb només un any de vida, està format per una setantena d’alcaldes de tota Catalunya i representen a dos milions d’habitants, pràcticament, un terç de tot el país.

12 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios