www.elllobregat.com
El Fòrum Empresarial d’AEBALL reobre el debat de les infraestructures a L’Hospitalet

El Fòrum Empresarial d’AEBALL reobre el debat de les infraestructures a L’Hospitalet

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Segons l’alcaldessa de la ciutat, Núria Marín, el desenvolupament econòmic del país es realitzarà amb moltes dificultats si no s’executen les infraestructures pactades. A l’acte, també ha participat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, qui ha defensat “trobar el punt d’equilibri entre creixement i conservació”
Amb la data de la L9 fixada pel primer semestre de 2016, el Fòrum Empresarial de la patronal AEBALL, presidit per Manuel Rosillo, no ha pogut ser més encertada en tenir com a convidat al conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila. Això sí, a diferència d’altres ocasions, avui l’alcaldessa de l’Hospitalet, Núria Marín, s’ha mostrat molt més crítica en parlar de les infraestructures.

En aquest sentit ha remarcat tres actuacions com a fonamentals: la línea L9 del metro, en el seu primer tram, des de Zona Universitària fins a l’Aeroport; el túnel de tren de la xarxa de Rodalies al seu pas per la ciutat; i la segona fase de soterrament de la Gran Via fins al riu Llobregat. Marín ha relacionat l’execució d’aquestes tres actuacions amb el desenvolupament del país: “si bé totes les actuacions són importants, hi ha obres d’infraestructura que són fonamentals no només pel desenvolupament de l’Hospitalet, sinó també per al desenvolupament econòmic de l’àrea metropolitana i de Catalunya. Per ser competitius necessitem l’execució d’infraestructures ja pactades, sense les quals el desenvolupament econòmic del país es realitzarà amb moltes dificultats”.

Per la seva part, el conseller Santi Vila ha demanat “no fiar tot a les infraestructures sinó que és el moment de l’ordenació del territori; un territori madur”, puntualitzava Vila. En tot cas, s’ha referit a les tres actuacions que ha mencionat l’alcaldessa de l’Hospitalet, avançant que a finals d’aquest any ja es faran proves al primer tram de la L9: “La L9 ha de ser motiu d’orgull. Hem aconseguit tirar endavant un projecte que millora la mobilitat ciutadana, la connexió del metro amb l’activitat econòmica del territori i la connexió dels polígons industrials amb l’aeroport”.

Pel que fa la resta, en canvi, s’ha mostrat més cautelós. Si bé és veritat que ha parlat d’aquests reptes com a projectes de futur que uneix a l’Hospitalet i el Baix Llobregat, el conseller ha volgut matissar que “ens equivocaríem profundament si ara volem replicar el model de creixement de la dècada passada”. De la mateixa manera, Santi Vila creu que “s’ha de trobar el punt d’equilibri entre el creixement i la conservació”.

13 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios