www.elllobregat.com
Els Salesians de Sant Boi reben la Medalla d’Or de la ciutat

Els Salesians de Sant Boi reben la Medalla d’Or de la ciutat

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La Medalla d’or de la ciutat és el major distintiu honorífic que concedeix l’Ajuntament de Sant Boi de Llobregat
L’Ajuntament de Sant Boi va aprovar al darrer Ple municipal, per unanimitat, atorgar la Medalla d’or de la ciutat a l’Obra Salesiana de Sant Boi. Amb aquest distintiu honorífic, el més important de la ciutat, l’Ajuntament reconeix “la important tasca realitzada al llard de 50 anys a la nostra població a nivell social, educatiu, participatiu, de lleure i d’ajuda als més desfavorits”.

La història del projecte salesià a Sant Boi es remunta a 1964 quan es van iniciar oficialment les classes i el projecte social de l’Escola Salesiana a la ciutat. Ja aleshores, en la darrera època de la dictadura franquista, el col•legi va servir per motivar als joves en pro de la participació i de la creació de vincles socials, culturals i, també, polítics. Des d’aleshores, l’Obra Salesiana ha esdevingut un referent educatiu i de compromís social per al barri de Marianao, en particular, i per la ciutat de Sant Boi, en general.

A l’actualitat, el projecte salesià està compost per l’Escola Salesiana Mare de Déu dels Dolors, l’Esplai Arrels, la Plataforma d’Educació Don Bosco, la Parròquia Maria Auxiliadora i l’ONG Vols.

L’entitat, en el marc de les seves noces d’or, va sol•licitar aquest reconeixement amb el suport de 1.500 adhesions de persones particulars, associacions i institucions.

Serà, doncs, l’onzena Medalla d’or de Sant Boi i que es sumarà, per tant, a la resta de reconeguts: Carles Martí i Vilà, Joan Vandellós i Jardí, Roser Llopis i Viaplana, Francesc Ferrés i Ferrés, les Germanes Hospitalàries del Sagrat Cor de Jesús, l'Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu, la Unió Esportiva Santboiana, l'exalcalde Xavier Vila i Blanche, el Futbol Club Santboià i la Cooperativa Agrària Santboiana.

18 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios