www.elllobregat.com
Imatge d'arxiu de la votació que també va perdre el PP sobre la LRSAL
Imatge d'arxiu de la votació que també va perdre el PP sobre la LRSAL

El govern municipal de Castelldefels (PP) perd l’aprovació de la nova contracta de recollida d’escombraries

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
L’alcalde de la ciutat, Manuel Reyes, qui governa en minoria des del mes de desembre, podria emprendre accions legals contra els regidors de l’oposició
S’obre una nova escletxa entre el govern municipal (PP) de l’Ajuntament de Castelldefels i la resta de l’oposició. El Partit Popular, liderat per l’alcalde de la ciutat, Manuel Reyes, va perdre ahir en un ple extraordinari l’aprovació de la nova empresa contracta de recollida d’escombraries. Els regidors a l’oposició de PSC, ICV-EUiA, CiU i dos regidors no adscrits (13 de 25) van votar en contra d’aquesta adjudicació perquè, segons expliquen en un comunicat conjunt, “s’ha fet d’esquenes a la ciutat”.

“Els 13 dels 25 regidors que han votat en contra han donat rellevància a la manca de diàleg, al rebuig de les al•legacions presentades sobre les disconformitats i els indicis d’irregularitats en el procés, a les repercussions que la nova contractació podria tenir sobre la qualitat del servei i a la manca de garanties sobre les condiciones laborals dels treballadors”. Així enumera l’oposició els diferents motius que argumenten la seva votació.

Per la seva part, el govern conservador podria emprendre accions legals contra els regidors. I és que, segons l’alcalde de Castelldefels, Manuel Reyes, l’Ajuntament podria ser demandat per l’empresa que ha guanyat el concurs públic per lucre cessant, amb un import corresponent al 2% del benefici industrial del contracte total que ascendia a 61’5 milions d’euros. “Votar en contra és un acte d’irresponsabilitat perquè estan negant als ciutadans de Castelldefels tenir una ciutat més neta amb un sistema nou molt més avançat, eficient, més econòmic i menys contaminant, que ja s’utilitza en moltes ciutats”, va dir l’alcalde.

Entre aquesta escletxa i la falta d’acord entre govern i oposició, al mig es troben els treballadors i la ciutadania, els quals han recollit 12.561 signatures per expressar la seva preocupació per la falta de garanties del manteniment de les condicions laborals actuals.

20 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios