www.elllobregat.com

L’Hospitalet compta amb més de 10.000 places per a la campanya de Casals, colònies i campaments d’estiu

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Les activitats es posen en marxa el 25 de juny. Els esplais Ítaca, la Florida, Sanfeliu, Pubilla Cases i Bellvitge mantindran oberts els casals durant el mes d’agost i al setembre fins que comenci el curs escolar.
El final del curs escolar marca l’inici de les activitats estiuenques als centres d’esplai, entitats socials i esportives i algunes AMPA. Els esplais comencen a treballar de valent perquè els infants i joves s’ho passin bé a l’estiu però també amb el compromís d’educar en el temps de lleure. Enguany ofereixen més de 10.000 places de casals, colònies i campaments. Les activitats es posen en marxa el 25 de juny. Els esplais Ítaca, la Florida, Sanfeliu, Pubilla Cases i Bellvitge mantindran oberts els casals durant el mes d’agost i al setembre fins que comenci el curs escolar.

Dels 3 als 18 anys, els infants i joves poden escollir entre una àmplia oferta que permet fer compatibles els horaris laborals dels pares o pal·liar situacions de risc durant el període de vacances escolars. Els casals es desenvolupen a la ciutat amb activitats de lleure, jocs i tallers i gaudint de les piscines. Alguns ofereixen servei de menjador i horaris d’acollida. En aquests casos els horaris són de 9 a 17 hores.

Les colònies i campaments tenen diferents durades, en cases ubicades en entorns naturals. La Garrotxa, Planoles, la Molina o Sant Fost de Campsentelles són algunes de les zones escollides. La durada de les colònies varia segons l’edat, un mínim de 5 dies per als més petits i de 15 dies per als més grans. En general, els esplais mantenen els mateixos preus que l’any passat i varien segons els tipus d’activitats, el lloc i els dies d’estada. Una setmana de casal pot costar a partir dels 75 euros.

Les peticions per mantenir l’oferta durant el mes d’agost s’ha incrementat respecte a l’any passat, per això són més els casals que es mantenen en funcionament tot l’estiu i augmenten les places. L’Esplai Florida ha passat de 55 places el 2013 a 90 aquest any. També han augmentat les famílies que han sol·licitat un ajut. Administracions i entitats posen a la seva disposició un seguit de beques per evitar que cap infant es quedi sense gaudir d’activitats lúdiques estiuenques. L’Ajuntament, la Generalitat, l’Obra Social “la Caixa” i fundacions com Probitas i l’ONG Educo hi col·laboren econòmicament.

23 de juny de 2014||
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios