www.elllobregat.com
Begues vol unificar l’esquerra a les municipals

Begues vol unificar l’esquerra a les municipals

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
La iniciativa respon a la fragmentació del consistori a les darreres municipals. Segons es desprèn del manifest, l’objectiu és millorar tant en transparència com en la participació real en les decisions de l’Ajuntament
Un grup divers de ciutadans de Begues ha engegat una proposta per presentar, de cara a les pròximes eleccions municipals, una única candidatura d’esquerres. La iniciativa, a la qual tothom es pot adherir a través del portal change.org, respon a la fragmentació creixent del consistori, en una petita ciutat de 4.500 electors aproximadament. Així ho demostren les darreres eleccions municipals, al 2011, quan van sortir sis partits amb representació municipal de les vuit candidatures possibles.

De la mateixa manera, és clar, el suport del partit del govern municipal cada cop és menys representatiu. “Aquells resultats, per comptes de ser una expressió de pluralisme, van posar en evidència una gran fragmentació del vot entre les diferents opcions polítiques que ha afavorit ben poc la governabilitat de l’Ajuntament i l’aprofundiment democràtic.

I és que, en aquest sentit, el manifest a favor de la coalició d’esquerres té un clar objectiu: la transparència i la participació. “Cada vegada es troba més a faltar una altra manera de fer política, en la qual els valors democràtics, la transparència i la participació ciutadana siguin un fet en lloc de paraules buides de contingut”.

El manifest, signat per dinou persones a l’inici però que compta amb el suport d’una seixantena, vol acabar amb els pactes simplement per aritmètica “i considerem que la millor manera d’aconseguir-ho és amb un govern d’esquerres”.

A falta d’un any, els signants han demanat als grups d’esquerres del consistori començar a treballar conjuntament, per tal d’aconseguir “un resultat electoral que permeti posar en marxa les polítiques de progrés que Begues necessita”.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (3)    No(2)

+
2 comentarios