www.elllobregat.com

Begues s'incorpora a la xarxa de biblioteques de la Diputació

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

Ja ho vam avançar al tema del mes del Llobregat d’abril, al reportatge “Sant Jordi és cada dia si utilitzem la xarxa de 38 biblioteques de la comarca”. Doncs bé, aquest diumenge la Diputació de Barcelona inaugura una més: la Biblioteca de Begues.

El president de la Diputació de Barcelona, Salvador Esteve, presidirà aquest diumenge, 29 de juny, juntament amb el conseller de Cultura de la Generalitat de Catalunya, Ferran Mascarell, i l'alcaldessa de Begues, Mercè Esteve, l'acte d'inauguració de la Biblioteca La Ginesta de Begues, que s'incorporarà a la Xarxa de Biblioteques Municipals de la Diputació de Barcelona.

La Biblioteca La Ginesta forma part d'un nou equipament cultural a Begues que també acollirà el Centre Cívic El Roure. Cada espai té el seu propi accés des d'un passeig que voreja la riera. La biblioteca, obra dels arquitectes Calderon-Folch-Sarsanedas, té dues plantes connectades amb una escala molt visible i lluminosa. Totes dues disposen de bones vistes a través d'un gran finestral.

El nou equipament s'emplaça en un edifici de nova planta de 1.087 metres quadrats útils. S'ha construït sota criteris de sostenibilitat i autoabastiment, així, entre altres mesures per reduir la despesa de recursos, s'autoabasteix d'aigua a través d'un sistema de recollida d'aigües pluvials.

L'equipament ofereix un fons inicial de 18.500 documents, entre els quals hi ha 15.000 llibres, 3.500 documents audiovisuals i 87 subscripcions a diaris i revistes. Ofereix el servei d'autopréstec basat en la tecnologia RFID, que permet major autonomia de l'usuari a l'hora d'agafar o retornar documents.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios