www.elllobregat.com
Torna a rodar el Vilabús a la platja de Viladecans

Torna a rodar el Vilabús a la platja de Viladecans

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h

A partir d’aquest cap de setmana funcionarà tots els dies fins al 31 d’agost amb un horari de 10 a 13:30 i de 16 a 19:30 hores

L’èxit de les platges de la comarca està obligant als Ajuntaments a repensar propostes per tal d’agilitzar els accessos a la costa. És un exemple la nova Zona Verda de la platja de El Prat de Llobregat, gratuïta amb una targeta especial pels pratencs, i que té com objectiu descongestionar l’estacionament. Altre opció és fomentar l’accés en transport públic. En aquest sentit, Viladecans tornarà a tenir aquest cap de setmana la línia de bus urbà a la platja (VB4), conegut com a Vilabús.

El servei funcionarà tots els dies fins al 31 d’agost amb un horari de 10 a 13:30 i de 16 a 19:30 hores. Amb un cotxe per hora i sentit, la ciutat de Viladecans assegura l’accés a la platja sense patir per l’aparcament.

A més de l’accés, el consistori proposa diferents novetats per enguany, entre les que destaca la instal·lació d’un mòdul sanitari amb tres lavabos a prop del bar. A més, hi haurà un altre lavabo adaptat per a persones amb mobilitat reduïda, a l'entrada, a l'aparcament. Aquestes persones també poden fer servir una cadira amfíbia per banyar-se trucant prèviament al telèfon 637 516 739.

A la platja de la Murtra també s'ha instal·lat un espai per aparcar bicis i s'ha ampliat l'espai esportiu amb la instal·lació d'unes cistelles per jugar a corfbol, un esport similar al bàsquet, però sense botar la pilota, molt adient per a la platja. A més, s'estrena un sistema de megafonia amb el qual s'oferiran informacions i consells per part del servei de socorrisme. L'any passat, el servei va realitzar 311 assistències -el 71 % per contactes amb restes de meduses- i 10 rescats a banyistes.

D’altra banda, si ets vols assegurar una bona estada a la platja de Viladecans, pots consultar el color de la bandera, la presència de meduses, la qualitat de l'aigua o l'estat de la mar  des del telèfon mòbil a través de les aplicacions Infoplatges, de l'Àrea Metropolitana, i PlatgesCAT, així com a través de la pàgina web www.viladecans.cat.

¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (1)    No(0)

+
0 comentarios