www.elllobregat.com
Sant Boi amplia la flota amb set nous autobusos metropolitans

Sant Boi amplia la flota amb set nous autobusos metropolitans

miércoles 23 de julio de 2014, 13:48h
Aquest matí, l’alcaldessa de Sant Boi de Llobregat, Lluïsa Moret, i el vicepresident de Transport i Mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, han presentat set nous vehicles que s’incorporaran a la flota de bus metropolità, concretament a les línies SB1, L74 i L75 del municipi.
En el marc del Pla de Renovació de Material Mòbil 2013-2015 de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Sant Boi incorpora set nous autobusos per a les línies SB1, L74 i L75. Els nous vehicles formen part de les 107 unitats totals que el Pla posarà en servei a tot el territori de l’AMB. Per aquest objectiu, s’invertirà un total de 23,4 milions d’euros.

“Aquesta és una operació de gran importància, ja que la mobilitat és un dret de ciutadania que ha de servir, com en aquest cas, per millorar la vida quotidiana de les persones”, ha dit aquest matí l’alcaldessa de Sant Boi, Lluïsa Moret. Per la seva part, a l’acte ha estat present també el vicepresident de l’AMB i alcalde de Sant Joan Despí, Antoni Poveda, qui ha recordat els deu milions de desplaçaments en bus metropolità que es genera a la ciutat de Sant Boi.

En total, al municipi s’hi preveu la incorporació de 14 vehicles nous, que s’adscriuran entre altres a les línies SB1, L74, L75, L77 i L78, amb una inversió total de 3,4 milions d’euros. A part dels presentats avui, la propera tardor se n’incorporaran 3 més, i 1 més amb motor Euro 6 per a les línies urbanes SB2 i SB3.

Finalment, el gener del 2015 entraran en circulació 3 vehicles híbrids de motor Euro 6, que s’adscriuran a les línies abans esmentades, de caràcter intermunicipal.

Combinant els motors dièsel i elèctric, la tecnologia híbrida permet estalviar un 30% d’emissions, així com una reducció important de la contaminació acústica. Els vehicles restants compleixen amb les normes Euro 5 i Euro 6, que garanteixen uns controls estrictes sobre les emissions contaminants.

El Pla de Renovació contempla substituir autobusos que ja han complert la seva vida útil per vehicles nous, més respectuosos amb el medi ambient. La vida útil d'aquests vehicles es situa entre 10 i 12 anys amb total garantía de funcionament operatiu, ja que estan sotmesos als preceptius plans de manteniment establerts per l'AMB. Aquestes renovacions parcials de la flota es realitzen aproximadament cada 4 anys, de manera que, en tot moment, la flota compleixi amb l'antiguitat adequada per prestar un servei de qualitat.
¿Te ha parecido interesante esta noticia?    Si (0)    No(0)

+
0 comentarios